זעלוק: סלט חצילים ועגבניות מרוקאי - זעלוק: סלט חצילים ועגבניות מרוקאי לשבת
זעלוק: סלט חצילים ועגבניות מרוקאי (צילום: www.196flavors.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 2 חצילים
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

אופן הכנת זעלוק:

אאא

1. מחממים את התנור במצב גריל, חוצים לאורך את החצילים, מברישים בשמן זית וצולים בתנור עד להזהבה במשך 15 דקות.

2. מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר על אש גבוהה ומטגנים את העגבניות במשך 3-5 דקות. מוסיפים את השום, הכמון והפפריקה ומערבבים.

3. חותכים את החצילים - עם או בלי הקליפה - לקוביות, ומוסיפים לסיר יחד עם הפטרוזיליה. מבשלים במשך 15-20 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות עד שהחצילים רכים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש. 

מקור