לכבוד שבת

מתכון לקוגל בטטות - טוויסט בריא וטעים למקור

במקור, הקוגל - אותה פשטידה אשכנזית שנכנסה כמעט לכל בית בישראל - עשוי תפוחי אדמה או אטריות. הפעם הוספנו לו טוויסט בריא והחלפנו את המרכיבים המקוריים בבטטות. מושלם (מתכונים)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קוגל בטטות - טוויסט בריא וטעים למקור (צילום: whatjewwannaeat.com)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 בטטות גדולות
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 1 כף שמן זית
  • 100 גרם בצל ירוק, קצוץ
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס קמח, מנופה / קמח מצה
  • 55 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנת קוגל בטטות:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. במחבת, מחממים 1 כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מסירים מהאש.

3. מקלפים את הבטטות ומגרדים אותן ואת הבצל דק בפומפייה או שחותכים את הבטטות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ומעבירים למעבד מזון או לקערה עם מוט בלנדר וטוחנים יחד עם שהם מגורדים היטב.

4. מעבירים את הבטטות והבצל המגורדים למגבת נקייה וסוחטים היטב את הנוזלים.

5. בקערה, טורפים יחד את הביצים, הקמח, הבצל הירוק, המלח הפלפל והמרגרינה. מוסיפים את תערובת הבטטות והבצל ומערבבים היטב לשילוב מלא.

6. בשמן זית או במרגרינה, משמנים תבנית פיירקס בגודל 20X30 ס"מ ובגובה של 5 ס"מ, ויוצקים לתוכה את התערובת.

7. אופים במשך שעה עד שהקוגל משחים מלמעלה.

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר