לכבוד שבת

מתכון לכוסות בקלוואה מתוקים

או נכון יותר: מתכון לבקלוואה - גרסת העצלנים. במקום להסתבך עם שכבות דביקות של פילו ואגוזים, ממלאים את העלים בתבנית שקעים ומשגרים לתנור (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 דפי בצק פילו
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (פיסטוקים, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן)
  • 15 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס דבש + תוספת להגשה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח

אופן הכנת כוסות בקלוואה:

ציוד נדרש: 2 תבניות מאפינס עם 6 שקעים כל אחת.

1. על שיש נקי, מניחים דף פילו ומברישים בנדיבות בשמן. מעליו מניחים דף נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם 2 הדפים הנותרים.

2. מחלקים את הבצק ל-12 ריבועים שווים בגודל כזה שכשמרפדים איתם את שקעי התבנית, יישארו שוליים בולטים.

3. משמנים את שקעי התבניות, ומרפדים אותם בריבועי הבצק.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר. במהלך האפייה, מסובבים את התבנית כדי שהבצק ייאפה היטב מכל צד.

5. במקביל, מערבבים בקערה בינונית את תערובת האגוזים, המרגרינה / החמאה המומסת, הדבש, הקינמון וקורט מלח.

6. לאחר שכוסות הפילו אפויים, ממלאים 2 כפיות מתערובת האגוזים בכל כוס ומחזירים לתנור ל-10 דקות או עד שהאגוזים ריחניים אך לא שרופים. הכי טעים להגיש מיד עם זילוף של דבש מעל, אך ניתן להמתין שיתקררו לטמפרטורת החדר ולאחסן בכלי אטום על השיש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר