משרד הבריאות מדווח

עלייה במספר המקרים של אבעבועות רוח

הנתונים מראים מגמת עלייה במקרי המחלה בשנים האחרונות. העלייה המשמעותית ביותר דווחה בשנה החולפת. עיקר ההדבקות במרכז הארץ ובירושלים, בגני ילדים (בריאות)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

עלייה ניכרת בחולי אבעבועות רוח בישראל: נתוני משרד הבריאות מראים מגמת עלייה במקרי המחלה בשנים האחרונות. העלייה המשמעותית ביותר דווחה בשנה החולפת. עיקר מקרי ההדבקה במרכז הארץ ובירושלים, בגני ילדים.

אבעבועות רוח היא אחת ממחלות הילדים השכיחות ביותר בעולם. בעבר, המחלה הנגרמת על ידי הנגיף "וריסלה זוסטר" נחשבה למסוכנת מאוד, גרמה להופעת מאות נגעים על העור, ובמקרים מסוימים אף הייתה קטלנית.

אך מאז שהחיסון נגד אבעבועות רוח ניתן בטיפת חלב בגיל שנה ובכיתה א', המחלה הפכה לקלה יחסית. בעבר התבטאה המחלה בהופעה של בין 250 ל-500 נגעים על כל הגוף וחלק מהילדים שחלו אושפזו בבתי חולים עם זיהום של הנגעים ואף דלקות קרום המוח. אחוז התמותה מהמחלה עמד על אחד לכל 100 אלף ילדים חולים.

אלא שבד בבד עם הפיכת המחלה לקלה יחסית, נרשמת בשנים האחרונות מגמת עלייה בהתפרצויות המחלה. על פי הערכות משרד הבריאות, מרבית מקרי ההדבקה מתרחשים בגני הילדים. יצוין, כי הדיעה הרווחת היא שעדיף להדביק את הילדים כמעט בכוונה כדי שיחלו בגיל צעיר יחסית ולא יתמודדו עם המחלה הלא נעימה כמבוגרים יותר.

בשנת 2012 דווחו 1,492 מקרי הדבקה באבעבועות, בשנת 2015 עלה מספר החולים ל- 1,795 מקרים, ובשנת 2016 דווחו 2,398 חולי אבעבועות רוח. מספר המקרים האמיתי הוא כנראה גבוה הרבה יותר, כשרק חלק מהמקרים מדווחים למשרד הבריאות.

מרבית מקרי ההדבקה מדווחים באזור תל אביב, שם דווחו בשנה החולפת 427 מקרים, אזור פתח תקווה עם 401 מקרים, רמלה עם 393 מקרים, רחובות עם 319 מקרים, וירושלים עם 284 מקרים.

בתחתית רשימת ההדבקות נמצאת נפת נצרת, עם 5 מקרי הדבקה בלבד ב-2016, אחריה אזור טבריה עם 19 מקרים וצפת עם 23 מקרים בלבד. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שמדובר בנפות עם מספרי תושבים נמוכים יחסית.

לא לגמרי ברור מה הסיבה לעלייה במספר מקרי התחלואה, אולם על פי ההערכות החיסון בגיל שנה איננו "מחזיק מעמד" עד לחיסון שניתן בכיתה א', ומכאן הגורם למקרי ההדבקה. עם זאת, כאמור, בזכות החיסון – הילדים שנדבקים לוקים במחלה קלה יחסית, שכבר איננה קטלנית כבעבר.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "בשנה החולפת היו התפרצויות ממוקדות בגני ילדים שיכולות להסביר את העלייה. ידוע שמנה אחת של חיסון לא תמיד מספיקה כדי להקנות חסינות ולכן נותנים מנה שנייה בכיתה א' ומקדימים את המנה השנייה למגעים של חולה באבעבועות רוח. בנוסף, יצוין שיש תת דיווח על אבעבועות רוח יותר מאשר על מחלות אחרות".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר