יעדי מערכת הבריאות

ליצמן: תורים לניתוחים דחופים - עד 30 יום

שר הבריאות יעקב ליצמן הכריז הבוקר על רפורמה לקיצור תורים בבתי החולים. כמו כן הציג את יעדי משרד הבריאות לשנה הקרובה ופרס את עמדתו בנושא העישון (בריאות בארץ)

מישאל לוי | כיכר השבת |
(צילום: דוברות משרד הבריאות)

שר הבריאות יעקב ליצמן הכריז הבוקר (שלישי) בכנס השנתי של משרד הבריאות אודות שינוי משמעותי במערכת הבריאות, כאשר במקרים בהם ההמתנה לניתוחים דחופים עולה על 30 יום, למטופלים תינתן האפשרות לבצע את הניתוח גם בבית חולים שאינו בהסכם עם הקופה.

בנוסף, ציין השר ליצמן כי גם בניתוחים שאינם מוגדרים כדחופים תתאפשר למטופל לבחור את בית החולים בו התור קצר יותר, במקרים בהם ההמתנה הצפויה עולה על 60 יום ואף פחות מכך.

"מערכת הבריאות בישראל עומדת בפני אתגרים רבי משמעות. מדובר בשנה מכרעת מבחינת השירות לציבור והנגשת מערכת הבריאות לאזרחי ישראל", אמר השר ליצמן בנאומו, "הכרזנו על מהלך לעידוד תזונה נכונה ומסקנות וועדת האסדרה במזון קבעה סימון מוצרי מזון שאנו נחיל בקרוב. היום אנו חושפים לראשונה את הסימונים. אני מאמין גדול בתהליך הזה וביכולת ליצור שינוי אמיתי בהרגלי התזונה של אזרחי ישראל. מניעת תחלואה חשובה לא פחות מרפואה".

ליצמן המשיך ואמר כי "הכרזנו מלחמה על 3 נושאים חשובים הקשורים לבתי החולים: צמצום העומסים בחדר המיון, מיגור מגיפת הזיהומים, קידום הפריפריה. אלו נושאים שבליבת העשייה שלנו במשרד הבריאות ואנו ניאבק למענם".

"במהלך השנה הקרובה אנחנו הולכים לטפל גם בשתי סוגיות שכואבות מאוד לאזרחים ולכן גם לי", הוסיף שר הבריאות, "זמני ההמתנה הארוכים לניתוחים ופרוצדורות. העוזרים שלי ואני יום יום רואים את התורים הארוכים ואת ההבדלים בתורים בין בתי החולים השונים. הצדק מחייב לכך שחולים לא יפגעו רק כי קופת החולים שלהם אינה בהסכם עם בית חולים המספק תור קצר - במיוחד בניתוחים דחופים ומצבים מסכני חיים.

"לא נהסס להפסיק אשפוז חולים סוריים". ליצמן בנאומו (צילום: דוברות משרד הבריאות)

"לאור זאת אפעל בהקדם לכך שבניתוחים דחופים במידה ומשך ההמתנה יהיה ארוך (במקרים הדחופים ביותר 30 יום) – המטופל יוכל לבחור בית חולים עם תור קצר יותר. בניתוחים לא דחופים המטופל יוכל לבחור מקום במידה והוא ימצא כזה – בוא תור ההמתנה קצר בלפחות 60 יום מבית החולים אליו קופת החולים אישרה לו ללכת".

ליצמן הוסיף כי "אני חושב על כך זמן רב, אך החלטתי ליישם זאת כבר עכשיו לאחר שנחשפתי לכך בכנס השרים של ה OECD, שם ראיתי כי שיטה זו נהוגה במספר מדינות מתקדמות".

הנושא השני, לדברי ליצמן, הוא הקלה על האזרחים בתהליך הקבלה לאשפוז הסיעודי. "כולנו יודעים שקיים קושי רב, בלתי נתפס ובלתי אנושי בהליך האשפוז הגריאטרי. לאור זאת שיתפנו גורמים רבים מתוך המשרד ומחוצה לו לצורך הקלת הסבל הנדרש היום מהמטופל וממשפחתו".

ליצמן הציג את ההחלטות של והפעילות של משרד הבריאות בשנה הקרובה: "ביטול הגשת ערבות (שהייתה נדרשת מהמשפחות, לכך שכל התשלומים היו מועברים למוסדות). שמנו לב שאנחנו לא מפעילים את הערבות ולכן פשוט ביטלנו. העברה של התהליך בלשכות לתהליך דיגיטלי. בפועל המשפחות תגענה ללשכות מ 3-4 פעמים ל 0 או פעם אחת. קיצור משמעותי של טפסי הגשת הבקשה. בחינה של הפחתת השתתפויות של המשפחות – אנחנו בטוח נפחית ונודיע בהמשך על יתר הפרטים".

"אני מבקש להבהיר כי אם לא נגיע להסכמות בנושא תקצוב הטיפולים לחולים הסוריים בבתי חולים, לא נהסס להפסיק את אישפוזם", הבהיר שר הבריאות.

"אני נגד עישון ובצורה הכי ברורה ביותר". ליצמן בנאומו (צילום: דוברות משרד הבריאות)

ליצמן ציין כי הם מובילים מהלך גדול לטובת הסובלים מגלוטן שיפורסם בקרוב לציבור. באשר לרפורמת הסיעוד אמר כי היא עומדת בראש סדר היום במערכת הבריאות. "אני שמח ששר האוצר מצטרף איתי למהלך ויחד נוביל שינוי במצב הסיעודיים ושינוי חברתי לאוכלוסייה המתבגרת בישראל".

בשלב זה עבר ליצמן לדבר על עניין עישון הסיגריות, ואמר כי "כעת הגיע הזמן לשים דברים על דיוקם בנושא ההשמצות נגדי בענין העישון. לא היה שר או סגן שר במשרד הבריאות שעשה כל כך הרבה נגד עישון ולמען מניעת עישון.

"משום מה מנסים גורמים שונים לאלץ אותי לפעול בנושא בדרך שהם רוצים ושאיני יודע את המניעים שלהם. אני נגד עישון ואמשיך לפעול לכך בכל דרך, ותבדקו את החוקים והנהלים שהעברנו. נכון, אני נגד לשים דמויות מזעזעות על גבי חפיסות. נכון אני נגד לפגוע בעיתונות ולאסור פרסום סיגריות באופן גורף. הצעתי חלופה שהיא עדיפה והוגנת יותר, שגם תביא להעמקת הסברה נגד עישון. אמשיך לפעול בדרכי נגד עישון למרות ההכפשות וההשמצות".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר