מה אוכלים היום?

מתכון למרק קרם ארטישוק ירושלמי וערמונים

מורן פינטו עם מרק קטיפתי וסמיך במראה פוטוגני ומרשים שמגישים כמנה ראשונה בארוחה חלבית, רק זהירות עם הכמויות - המרק עלול להפוך בקלות למנה העיקרית (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק קרם ארטישוק ירושלמי וערמונים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 100 גרם חמאה
  • 800 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 200 גרם ערמונים, פרוסים
  • לקישוט: ערמונים שבורים, עירית קצוצה וגבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנת מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים:

1. ממיסים את החמאה בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

2. מוסיפים לסיר את הארטישוק, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.

3. מוסיפים לסיר מים שיכסו את תכולת הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהארטישוק רך מאוד.

4. מסירים מהאש ובמוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק למחית חלקה, מוסיפים השמנת המתוקה, מחזירים את הסיר לאש, מתבלים שוב במלח ופלפל לבן, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מגישים חם עם 3 ערמונים פרוסים על כל מנה, עירית קצוצה ופרמזן מגוררת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר