לאכול בבית, להרגיש במסעדה: פסטה פפרדלה ברוטב פטריות - לאכול בבית, להרגיש במסעדה: פסטה פפרדלה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה: פסטה פפרדלה ברוטב פטריות (צילום: pinchofyum.com)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 450 גרם פסטה פפיונים - עדיף מקמח מלא
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 680 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • 1/4 כוס שום כתוש
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס ציר מרק ירקות (לא חובה)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן
  • 2 כוסות תרד קצוץ
  • 170 גרם גבינת עיזים

אופן הכנת פסטה פפרדלה עם פטריות וגבינת עזים:

אאא

1. מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומניחים בצד.

2. במחבת או בסיר גדול על אש בינונית גבוהה, מחממים את החמאה והשמן, מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 5-10 דקות עד לריכוך והזהבה. 

3. מוסיפים את השום והיין הלבן ומערבבים היטב. יוצקים על הכל שמנת מתוקה, מתבלים במלח ומערבבים.

4. בסיר גדול מערבבים יחד את הפסטה עם רוטב הפטריות וציר המרק - או בלעדיו, תלוי בהעדפה שלכם. כשהפסטה עדיין חמה, מוסיפים את הפרמזן, התרד וגבינת העזים, מערבבים ומגישים מיד.

מקור