פורים עם השפית

מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי מגוון ירקות מוקפצים

מורן פינטו עם מנה ראשונה מדליקה, צבעונית וחגיגית לשולחן סעודת הפורים: מתכון לסירות תפוחי אדמה אפויים במילוי מגוון ירקות מוקפצים (מתכונים לפורים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סירות תפוחי אדמה במילוי ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה מאורכים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 גמבות, חתוכות לרצועות
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
  • 1 כוס פרחי ברוקולי, מופשרים
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סירות תפוחי אדמה במילוי ירקות מוקפצים:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר מלא מים במשך 15 דקות. מוציאים, מסננים ומצננים מעט.

2. חוצים לאורך את תפוחי האדמה, ובעזרת סכין מועכים קלות את בשר תפוחי האדמה פנימה כדי שיהיה מקום למלית.

3. במקביל, מחממים את שמן הזית בווק ומקפיצים את הירקות במשך 7-8 דקות, עד לריכוך קל, ומחלקים אותם בין סירות תפוחי האדמה.

4. מסדרים את תפוחי האדמה הממולאים בתבנית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר