ברוסקטה עם פטריות ותימין ברוטב בלסמי - ספיישל פורים: ברוסקטה פטריות ברוטב בלסמי
ברוסקטה עם פטריות ותימין ברוטב בלסמי (צילום: www.recipetineats.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 400 גרם פטריות טריות, פרוסות לעובי 0.5 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית + עוד לזילוף לפני ההגשה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף עלי תימין
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 שן שום לא מקולפת
  • 4 פרוסות לחם איכותי / 8 פרוסות בגט

אופן הכנת ברוסקטה עם פטריות מוקפצות ותימין ברוטב בלסמי:

אאא

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש גבוהה.

2. מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים אותן במהירות במשך 1-2 דקות.

3. מוסיפים למחבת את החומץ הבלסמי, מפזרים מעל את הסוכר, מערבבים במשך 30 שניות לקירמול עדין של הסוכר על הפטריות.

4. מפזרים מעל את התימין, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים קלות ומסירים מהאש.

5. קולים את פרוסות הלחם או הבגט להשחמה יפה ומשפשפים על כל פרוסה את שן השום.

6. מניחים מתערובת הפטריות על הפרוסות הקלויות, מזלפים מעל שמן זית ומגישים מיד, חם.

מקור