בריא יותר

מתכון לכדורי פלאפל אפויים על בסיס בטטה וחומוס

הנה גרסה בריאה יותר לכדורים הישראליים כל כך שחוסכת שעות של טיגון. מתכון לכדורי פלאפל פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, אפויים על בסיס בטטה, חומוס ועשבי תיבול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, שטופים היטב במים קרים ומסוננים
  • 1 שן שום
  • 1 בטטה גדולה, מבושלת (אפשר לבשל במים או לאפות עד לריכוך)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • קורט פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כדורי פלאפל אפויים:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את שן השום במעבד מזון וטוחנים במשך 20 שניות.

3. מוסיפים למעבד המזון את כל שאר המרכיבים, וטוחנים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.

4. בעזרת כף, גורפים מהעיסה כדורים קטנים בגודל שווה ומסדרים בתבנית.

5. אופים במשך 30 דקות או עד שהכדורים פריכים ושחומים מבחוץ.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר