מה אוכלים היום?

מתכון לדג פיקטה: פילה פורל או מושט ברוטב לימון וצלפים

"פיקטה" הוא רוטב איטלקי המבוסס על לימון וצלפים שיכול להצטרף למגוון מנות. כאן, הוא משודך לפילה פורל או מושט במרקם מעט פריך יחד עם שאלוט קצוץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • פילטים של פורל / מושט ללא עור או עם עור בצד אחד, במשקל כולל של 110-170 גרם
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 60 גרם חמאה (לנוהגים בהיתר) או מרגרינה בטעם חמאה ללא מלח
  • 1 שאלוט גדול, קצוץ
  • 1/2 לימון, פרוס דק - עם הקליפה, לאחר ששוטפים אותה היטב
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות צלפים

אופן הכנת דג פיקטה:

1. בעזרת מגבות נייר, מייבשים את הפילטים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים קמח משני הצדדים ומניחים בצד.

2. במחבת בקוטר 30 ס"מ על אש גבוהה, מחממים 2 כפות שמן ו-15 גרם חמאה / מרגרינה.

3. מוסיפים 2 פילטים ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מוציאים ומעבירים לצלחת.

4. במגבת נייר, סופגים את השמן ומנקים את המחבת, מוסיפים 2 כפות שמן ו-15 גרם חמאה / מרגרינה, מחממים ומטגנים את שני הפילטים הנותרים. מוציאים לצלחת.

5. מוסיפים למחבת 15 גרם חמאה / מרגרינה, ואת השאלוט הקצוץ ופרוסות הלימון. מטגנים יחד במשך 1-2 דקות, עד שהשאלוט רך.

6. יוצקים את היין למחבת, ותוך כדי בישול לאידוי האלכוהול, מגרדים החוצה "חתיכות חומות" שנדבקו למחבת ועלולות לפגוע בטעמו של הרוטב.

7. מוסיפים את החמאה / המרגרינה הנותרת ואת הצלפים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך.

מניחים כל פילה דג בצלחת נפרדת, יוצקים מעל מהרוטב ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר