קראמבל תפוחים כשר לפסח - 2 מנות שלא תרצו לוותר עליהן בחול המועד
קראמבל תפוחים כשר לפסח (צילום: בן עמי המושבה)
אאא

קראמבל תפוחים בן עמי

6 מנות

למלית:
6-5 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית 
3 כפות סוכר חום 
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות 
מעט קינמון 
חופן נדיב של פירות יער קפואים או ריבת פטל / תות איכותית

לבצק הפירורים (קראמבל):
43 כוס תערובת קמח מצה / קמח תפוחי אדמה + שקדים טחונים דק
21 כוס סוכר חום 
1 כפית קינמון 
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
1. לׁשים את מרכיבי הבצק להיווצרות בצק פירורי.

2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, מלבד הפירות / הריבה, ובידיים לׁשים את התפוחים שיספגו בחמאה. 

3. מוסיפים לקערה את פירות היער / הריבה ומערבבים שוב. 

4. יוצקים את מלית התפוחים לתבניות אישיות או לספלים קטנים, דוחסים ומצפים מעל בפירורי בצק הקראמבל. 

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מדי פעם מציצים ובודקים אם פירורי הבצק כבר קיבלו גוון זהוב-שחום יפה.

חזרת לבנה

מרכיבים:
200 גרם שורש חזרת קלוף ומגורר דק
1 תפוח גראני סמית קלוף, ומגורר דק
6 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות סוכר 
1 כפית מלח 
מעט שמנת חמוצה של פעם

אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

מסעדת "בן עמי - המושבה" בעמק רפאים, ירושלים, פתוחה גם במהלך חול המועד בכשרות מהדרין רבנות ירושלים עם תפריט מיוחד לפסח ללא חשש קטניות, ללא שרויה וללא גלוטן.