גזרים צלויים בתנור עם תפוז וג'ינג'ר - תוספת חגיגית: גזרים צלויים עם תפוז וג'ינג'ר
גזרים צלויים בתנור עם תפוז וג'ינג'ר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 גזרים גדולים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • גרידת קליפה מחצי תפוז

אופן הכנת גזרים צלויים עם תפוז וג'ינג'ר:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מקלפים את הגזרים, חוצים כל אחד לרוחב ואז חוצים באמצע כל חצי. אם הגזרים עבים מאוד, ניתן לחתוך את חצאי הרוחב לשלוש.

3. מניחים את חתיכות הגזר בתבנית צלייה עם שוליים גבוהים, ויוצקים מעל את השמן.

4. מקלפים ומגרדים את שורש הג'ינג'ר על הגזרים, ומפזרים מעל את גרידת קליפת התפוז. מערבבים הכל יחד היטב, כך שהגזרים יצופו בשמן, ג'ינג'ר וגרידת התפוז.

5. צולים בתנור שחומם מראש במשך 40-50 דקות, עד הגזר מתרכך ומתחיל להשחים. מגישים חם, כמה שיותר סמוך לסעודה.