תוספת חגיגית: גזרים צלויים עם תפוז וג'ינג'ר

מתכון לגזרים צלויים בתנור עם תפוז וג'ינג'ר ב-10 דקות הכנה שטעים להגיש לצד מנות בשר, עוף, דגים או כמנה בפני עצמה, חגיגית וטעימה (מתכונים לפסח, אוכל)

גזרים צלויים בתנור עם תפוז וג'ינג'ר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 גזרים גדולים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • גרידת קליפה מחצי תפוז

אופן הכנת גזרים צלויים עם תפוז וג'ינג'ר:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מקלפים את הגזרים, חוצים כל אחד לרוחב ואז חוצים באמצע כל חצי. אם הגזרים עבים מאוד, ניתן לחתוך את חצאי הרוחב לשלוש.

3. מניחים את חתיכות הגזר בתבנית צלייה עם שוליים גבוהים, ויוצקים מעל את השמן.

4. מקלפים ומגרדים את שורש הג'ינג'ר על הגזרים, ומפזרים מעל את גרידת קליפת התפוז. מערבבים הכל יחד היטב, כך שהגזרים יצופו בשמן, ג'ינג'ר וגרידת התפוז.

5. צולים בתנור שחומם מראש במשך 40-50 דקות, עד הגזר מתרכך ומתחיל להשחים. מגישים חם, כמה שיותר סמוך לסעודה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בתוספות לפסח: