אוהבים לבשל, ​​אבל שונאים לעשות כלים? קבלו - אוהבים לבשל ​​אבל שונאים לעשות כלים? קבלו
אוהבים לבשל, ​​אבל שונאים לעשות כלים? קבלו (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפות דבש
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 קישואים גדולים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
  • 1 ליים / לימון קטן, חתוך לרבעים
  • 4 פילטים סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
  • 4 כפיות זרעי שומשום

אופן הכנת סלמון אפוי עם ירקות:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומכינים 4 ניירות אפייה בגודל 35X45 ס"מ. מקפלים לחצי כל נייר, כך שמקום הקיפול יהיה ברור, ופותחים בחזרה.

2. בקערה קטנה, מערבבים יחד לרוטב אחיד את שמן השומשום, רוטב הסויה, הג'ינג'ר, אבקת השום, הדבש והצ'ילי הגרוס.

בכל פעם מרכיבים מנה אחת: 
3. על צד אחד של נייר האפייה ממקמים רבע מכמות הקישואים בשכבה אחת, ועליה מניחים שכבה נוספת של רבע מכמות הבצל הסגול. סוחטים בנדיבות מעל הירקות רבע ליים או לימון.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

4. מניחים פילה סלמון על הירקות, מברישים אותו בנדיבות בתערובת רוטב הסויה והג'ינג'ר, ומפזרים מעל 1 כפית שומשום.

5. מקפלים את הצד הריק של נייר האפייה על הסלמון והירקות, ואז מקפלים את הקצוות פנימה לעבר הסלמון, ומהדקים היטב עד לקבלת מעין "חבילה אטומה".

6. חוזרים על סעיפים 3-5 עם שאר המרכיבים, ומסדרים את "החבילות" בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש במשך 18-16 דקות, עד שהסלמון מבושל היטב.

להגשה, ניתן להעביר את הדגים והירקות לצלחות אישיות או לבחור בסגנון הגשה כפרי ומדליק ופשוט להגיש אותם ככה, עם הנייר. הנאה מובטחת - כך או כך. מגישים מיד חם.