מלפפונים חמוצים תוצרת בית - צפו: כך מכינים מלפפונים חמוצים תוצרת בית
מלפפונים חמוצים תוצרת בית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 450 גרם מלפפונים קטנים
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1/2 1 כפות מלח גס
  • 1 כף גרגירי פלפל שלמים
  • 1 כף סוכר
  • 3 שיני שום
  • 1 כוס חומץ לבן
  • 1 כוס מים
  • חופן גדול של שמיר טרי
  • 4 פלפלי צ'ילי קטנים חריפים מיובשים (אופציונלי)
  • 2 צנצנות זכוכית מעוקרות

אופן הכנת מלפפונים חמוצים:

אאא

צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:

שלב 1: חוצים לאורך לרבעים את המלפפונים, ומניחים בצנצנת אחת.

שלב 2: בצנצנת השנייה, מניחים את זרעי הכוסברה, המלח, גרגירי הפלפל, הסוכר, השום והחומץ, סוגרים את המכסה ומנערים היטב.

שלב 3: מוסיפים את המים לתערובת התבלינים, ואז יוצקים את הכל על פרוסות המלפפון.

שלב 4: חותכים את השמיר לחצי ומוסיפים לצנצנת. מוסיפים גם את הפלפלים החריפים, סוגרים את הצנצנת ומכניסים אותן למקרר למשך לילה אחד לפחות לפני ההגשה.