לכבוד שבת

מתכון לסלט פסטה מרענן ברוטב פסטו בזיליקום-אבוקדו

לא מעט אנשים עלולים להזדעזע מהרעיון של להגיש פסטה בשולחן השבת, אבל למה לא, בעצם? הנה מתכון לסלט פסטה טעים ומרענן שיוכיח לכם שזה לא אסון נורא כל כך ולמעשה, לא ברור איך לא עשיתם את זה קודם (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פסטה מסולסלת
  • 1/2 1 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 500 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב (לא חובה)
  • 1/4 כוס זית קלמטה
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 2 כפות שקדים פרוסים, קלויים

לרוטב הפסטו:

  • 4 כוסות עלי בזיליקום
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 אבוקדו, מקולף
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלט פסטה ברוטב פסטו:

1. הכנת רוטב הפסטו: במעבד מזון, טוחנים את הבזיליקום, השקדים, הצנוברים והשום יחד עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את מיץ הלימון ואת האבוקדו וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

כדי להגיש בשבת, מעבירים את רוטב הפסטו לצנצנת נקייה ומעבירים למקרר עד להגשה.

2. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים היטב ונותנים לפסטה להתקרר לטמפרטורת החדר.

כדי להגיש בשבת, מעבירים את הפסטה לאחר הצינון למקרר בכלי אטום עד להגשה.

3. סמוך להגשה, מערבבים את הפסטה בקערת הגשה גדולה יחד עם הפסטו, העגבניות, החומוס והזיתים. מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר