משדרגים

מתכון לפרנץ' טוסט אפוי עם אוכמניות ברוטב פירות יער

מורן פינטו לוקחת את הפרנץ' טוסט הקלאסי לשלב הבא ואופה אותה עם אוכמניות ורוטב פירות יער מתוק - גרסה משודרגת שחוסכת לכם לטגן כל פרוסת לחם בנפרד וגם מנצלת שאריות חלה משבת. יאיי! (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חלה משבת חתוכה לקוביות
  • 1 כוס אוכמניות (עדיף טריות)
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר חום
  • 50 גרם חמאה, מומסת

לרוטב:

  • 1 כוס פירות יער
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 20 גרם חמאה

אופן הכנת פרנץ' טוסט אפוי עם אוכמניות ברוטב פירות יער:

1. מרפדים תבנית פיירקס בחצי מכמות החלה החתוכה, מעל מפזרים את כל האוכמניות, ומכסים בשארית כמות החלה.

2. בקערה, טורפים את הביצים יחד עם החלב, תמצית הווניל, החמאה המומסת והסוכר החום, ויוצקים על החלות והאוכמניות. מכסים ומעבירים את התבנית למקרר למשך 30 דקות.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקרר, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.

4. במקביל, מכינים את הרוטב: בסיר קטן, מבשלים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך.

מחלקים את הפרנץ' טוסט לפרוסות על צלחות אישיות ויוצקים מעל את הרוטב החם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר