מרענן

מתכון לסלט אורז וסלמון צרוב שאפשר להגיש חם או קר

מורן פינטו עם סלט שיכול להפוך ממנת פתיחה לארוחה שלמה כשרוצים משהו מרענן, קליל ולא מכביד בימי הקיץ החמים: מתכון לסלט סלמון צרוב שאפשר להגיש חם או קר (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט סלמון צרוב ברוטב סויה וג'ינג'ר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם סלמון טרי
  • 1 ראש חסה מסולסלת
  • 6 צנוניות, פרוסות דק
  • 2 אבוקדו, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס אורז עגול מבושל
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לג'וליאנים

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה קיקומן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית ג'ינגר טרי מגורד

אופן הכנת סלט סלמון צרוב ברוטב סויה וג'ינג'ר:

1. מחממים היטב פלנצ'ה, וחותכים את הסלמון לקוביות שוות. צורבים את קוביות הסלמון על הפלנצ'ה במשך כמה דקות ומוציאים לצלחת.

2. קורעים דק ביד את עלי החסה לתוך קערה, ומוסיפים את האורז המוכן, הצנוניות, הגזרים והאבוקדו.

3. בכלי נפרד, מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

4. סמוך להגשה, מניחים את קוביות הסלמון על הסלט ומטפטפים מעל מהרוטב בעדינות שיעטוף את הכל, אך לא יציף את הקערה. מגישים חם או קר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר