לכבוד שבת

מתכון לצלי בקר רך ועסיסי בחרדל ורוזמרין של מורן פינטו

מורן פינטו עם מתכון לבשר שאתם עומדים להכין שוב ושוב כי הוא פשוט מוצלח. עוטפים את נתח הבקר בחרדל, שום, רוזמרין ויין אדום ושולחים לתנור ל2-3 שעות (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
צלי בקר רך ועסיסי בחרדל ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • נתח בשר מספר 5 (צלי כתף) במשקל 2-3 ק"ג, עדיף טרי
  • 6 כפות חרדל גרגירים
  • 3 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 10 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 2 כוסות יין אדום יבש

אופן הכנת צלי בקר בחרדל ורוזמרין:

1. בתבנית חסינת אש, עדיף אחת עם מכסה תואם, מניחים את הנתח. בעזרת סכין, חורצים חריצים בבשר ודוחפים לתוכם 8 שיני שום בשלמותן.

2. בקערה, מערבבים היטב את החרדל והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור וכותשים פנימה 2 שיני שום.

3. יוצקים את הרוטב על הבשר ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

4. מכסים את התבנית במכסה או ב-2 ניירות כסף - התבנית חייבת להיות אטומה היטב, כדי שהאדים ייכלאו בפנים והבשר לא יתייבש.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים, בודקים אם הבשר מוכן וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם לא, נותנים לו עוד שעה בפנים.

לפני ההגשה, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים לכל סועד 2-3 פרוסות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר