משדרגים

מתכון לצ'יפס בטטות אפוי בתיבול פיקנטי ופרמזן

אם אתם מאלה שבשבילם צ'יפס חייב להיות מתפוחי אדמה, מטוגן בשמן עמוק עמוק - זה הזמן לפרסס מכאן. אם אתם מחשיבים את עצמכם לליברליים קולינרית, הישארו איתנו. זה הולך להיות אדיר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 900 גרם בטטות, מקולפות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2 כפיות מלח ים
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק (אופציונלי)

אופן הכנת צ'יפס בטטות אפוי בתיבול פיקנטי ופרמזן:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.

2. חותכים את הבטטות לגפרורים ארוכים בעובי 0.5 ס"מ (או לעובי רצוי אחר), מעבירים לקערה גדולה ומערבבים יחד עם השמן, המלח, אבקת השום והפפריקה, עד לציפוי מלא.

3. מפזרים את הבטטות בשכבה אחת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה (או שאופים אותן בתבנית בינונית בשתי נגלות).

4. אופים במשך 15-20 דקות, והופכים את הצ'יפס פעם או פעמיים במהלך האפייה, כדי שייאפו באופן שווה (זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לגודל ועובי הצ'יפס).

5. עם הוצאת הצ'יפס מהתנור, מפזרים מעל פרמזן ופטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר