"מקרה חמור מאוד של עיגון"

בית משפט בריטי צפוי לגזור דינו של סרבן גט חרדי - לכלא

משה חרזי, חסיד סאטמר שעיגן את אשתו במשך 16 שנים, נישא מחדש ונולדו לו 5 ילדים. במהלך השנים הוא הוחרם על ידי קהילות החרדים בלונדון על רקע סירובו לתת גט. פרסום ראשון (חרדים)

השופטת רוזה דין. תגזור את דינו של הסרבן (צילום מסך: מתוך You & Co ביוטיוב)

משה חרזי, חסיד סאטמר המתגורר בלונדון, צפוי להישלח בחודש הבא לכלא בגין עבירה של שבועת שקר, זאת לאחר שהודה בימים האחרונים בבית משפט בלונדון כי הונה שופט כשאמר שאינו יודע את מקום הימצאותה של אשתו או את טענתה שיש להם ילד משותף.

חרזי עשה זאת בכדי לקבל אישור לגירושין אזרחיים ולהינשא מחדש, זאת בזמן שהמשיך לעגן את אשתו, חרדית המתגוררת בישראל, ולסרב להעניק לה גט.

הוא הואשם ב"עקיפת החוק" בכך שהשיג גירושין אזרחיים, למרות שלא העניק לאשתו גט כדת משה וישראל. עורך דינו טען בבית המשפט כי חרזי סירב להעניק את הגט בעקבות דרישת אשתו לדמי מזונות - טענה שהוכחשה על ידי עורכי דינה - והוסיף כי חרזי מכחיש את עובדת היותו אבי הילד, זאת בזמן שבית המשפט האזרחי בלונדון קבע בשנת 2015 כי חרזי ידע על הילד ואף השתתף בברית המילה שלו.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

בתגובה לטענותיו, אמרה השופטת רוזה דין כי "זה כמעט בלתי נמנע שתיק כזה יוביל לעונש מאסר. אם יתברר שהמטרה הייתה למנוע מאשתו לקבל גט, הדבר יהווה נסיבה מחמירה". גזר הדין עתיד להינתן בעוד חודש בדיוק. עד אז צפוי חרזי להחליט האם להעניק סוף סוף את הגט המיוחל ובכך להקל את גזר דינו.

יצויין כי, במקביל לכך שעיגן את אשתו במשך 16 שנים, חרזי נישא מחדש ונולדו לו חמישה ילדים, מאשתו החדשה. במהלך השנים הוחרם חרזי על ידי התאחדות קהילות החרדים בלונדון ('כדתיא') על רק הסירוב לתת גט וכן הוצא לו צו מאסר בישראל.

אחד הרבנים אשר מלווה את התיק מזה שנים, אומר ל"כיכר השבת": "מדובר במקרה חמור מאוד של עיגון. הטיעון של הבעל פשוט אינו עומד במבחן המציאות. בזמן שהוא המשיך בחייו בלונדון, נותרה אשתו, אישה חרדית המחוייבת להלכה, כאן בישראל, ללא האפשרות להמשיך בחייה. לכן בכוונתנו להיאבק עד אשר האישה תוכל לשוב לחיים נורמליים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

23
מה הבעייה? הוא חוסיד סאטמר? הוא הסתפק על גירושין ע"פ ערכאות? האם לא למד טוב טוב מהאדמורים של סאטמר שדנו בערכאות על מי יירש את אביהם? בשביל מה בית דין? צבועים!!!!!!!!!!!!!
יוסף
22
מסכנה האישה ומסכן הילד !!
שושי
21
להשים אשה עגונה
לל
20
נבלה סרוחה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיצ'
19
תראו מה קורה לתימני סאטמר
אני
18
חרזי זה תימני אם אינני טועה... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אני
17
אדמור מויזניץ רבי שרול וחבל להכפיש את שמו אם הוא הם היו תקופה בקשר טוב כנראה שיש כאן משהו
כ
16
ועדיין הם רודפים אותו בשמועות שקר והוצאות לעז ודיבה מפני שאינם רוצים אותו ורוצים להרוס את חייו. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מישהו
15
לגבר זה טעות החיים היא יוכלה לטעון שהוא הרביץ לה[זה היה באמצע החלום] ולקחת לו את הילדים ועוד לדרוש מזונות ולדרוש דמי כתובה ולדרוש מזונות האשה וגם לקבל את הדירה ולקבל תקציבים של אשה חד הורית ולקבל סיוע מכל מיני אירגונים שעוזרים לגרושות. ומי דואג לגבר???????????????????? הוא רק
שמואל
14
אבל כדאי לבדוק אולי היא הרעה?
ב
וגם מה שכתבת מפגר גם אם היא רעה ולא נראה לי.. אפשר להשאיר אישה כלואה במסגרת שהיא לא רוצה? ולהתחתן מחדש כשאתה נשוי ?ולשקר לדיינים?בטוחה שגם האישה החדשה סובלת ותשמח שילך לכלא כי התחתן איתה בשקר.
תגובה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: