מתרעננים

מתכון לגספצ'ו סלק - מרק ספרדי צונן לקיץ

במקור, הגספצ'ו הוא מרק עגבניות קר מהמטבח הספרדי העשוי ממספר רכיבים פשוטים. כאן הוא מקבל טוויסט מתקתק בדמות סלק - וזה מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 סלקים בינוניים, אך קטנים יותר מכדור טניס
  • 1/4 בצל סגול או לבן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • 3 מלפפונים קטנים
  • 1/2 צרור שמיר טרי
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • לזילוף: שמן זית / יוגורט / שמנת חמוצה

אופן הכנת גספצ'ו סלק:

1. בסיר בינוני, מניחים את הסלקים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 45-60 דקות, עד שהסלקים רכים. מניחים בצד עד שהסלקים ומי הבישול קרים.

2. לאחר שהסלקים קרים, מקלפים אותם בידיים, חותכים לרבעים - ושומרים בצד סלק אחד שלם.

3. בבלנדר, טוחנים לתערובת חלקה מאוד את רבעי הסלק יחד עם 2 כוסות ממי הבישול או מים קרים, מחצית מכמות הבצל הקצוץ, 2 שיני השום, 2 מלפפונים - פרוסים לאורך (שומרים בצד מלפפון אחד שלם), מלח, פלפל שחור, חומץ ו-2/3 מכמות השמיר (את השאר שומרים לקישוט). טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. לקישוט: חותכים לקוביות קטנות את הסלק והמלפפון שנותרו בצד, חותכים גם אבוקדו קטן לקוביות וקוצצים את השמיר הנותר.

5. יוצקים את המרק לקעריות אישיות - ככל שהוא קר יותר, זה טוב יותר - מקשטים בירקות החתוכים, מזלפים מעט שמן זית / יוגורט / שמנת חמוצה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר