לפנק לפנק

מתכון למרק תירס קטיפתי ואלגנטי שמתאים גם לימים חמים

המשקיעים ילכו על קלחי תירס טריים שבחרו אחד אחד בשוק, אבל גם אלה מהשימורים יעשו עבודה טובה לא פחות. הגרגרים עוברים קלייה עם כרישה וגזר, תיבול איכותי ותוספת של שמנת - לאקסטרה קטיפתיות, אם רוצים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק תירס אלגנטי במרקם משי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, פרוסה דק
  • 2 גזרים, קצוצים
  • 4 כוסות גרגרי תירס טריים (יש לבדוק מתולעים) או מסוננים היטב משימורים
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית פפריקה + יותר לקישוט
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 3/4 כוס שמנת / שמנת צמחית (אופציונלי)
  • 15 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים, לקישוט

אופן הכנת מרק תירס:

1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, ומאדים את הכרישה והגזר עד להתרככות במשך 5-6 דקות. מוסיפים לסיר 3 כוסות גרגרי תירס וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

2. מוסיפים את היין לסיר, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם כמעט לחלוטין במשך 7-9 דקות. יוצקים מעל את מרק הירקות ומביאים לרתיחה.

3. מתבלים בכמון, עלה דפנה, פפריקה, מלח גס ופלפל שחור. ממשיכים בהרתחה עדינה במשך 30-40 דקות, עד שהמרק מקבל טעם טוב.

4. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את המרק למרקם חלק. כדי לקבל אקסטרה-קטיפתיות, מסננים את המרק דרך מסננת דקה. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך. בשלב זה ניתן לערבב לתוך המרק את השמנת המתוקה / הצמחית, מחזירים את המרק לסיר ומרתיחים עוד 3-5 דקות על אש בינונית.

5. במחבת קטנה, מחממים את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את כוס גרגרי התירס הנותרים וקולים אותם במשך 3-5 דקות תוך ניעור המחבת, עד שהם זהובים ורכים.

6. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מקשטים ב-2 כפות גרגרי תירס קלויים, 1 כף בזיליקום קצוץ וקמצוץ פפריקה. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר