סלק וצנונית כבושים תוצרת בית - כבשו אותנו: חמוצים ארגמניים של סלק וצנונית
סלק וצנונית כבושים תוצרת בית (צילום: www.bonappetit.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 סלקים קטנים, מקולפים וחצויים לאורך - ואז לפלחים בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ
  • 6 צנוניות אדומות, ללא הקצוות, חתוכות לפלחים בעובי 0.5 ס"מ
  • 1 כף זרעי שומר
  • 3/4 כוס חומץ לבן
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף סוכר

אופן הכנת סלק וצנונית כבושים:

אאא

מתכון ל-3 כוסות

1. מניחים את פלחי הסלק והצנונית בקערה.

2. בסיר קטן ויבש על אש בינונית, קולים את זרעי השומר במשך 45 שניות, תוך ניעור הסיר לעתים קרובות, עד שהזרעים ריחניים. 

3. מוסיפים לסיר את החומץ, המלח, הסוכר וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה במשך דקה, עד שהמלח והסוכר נמסים. 

4. יוצקים את התערובת על פלחי הסלק והצנונית, ונותנים להם להצטנן לטמפרטורת החדר. מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר למשך 8 שעות לפחות עד שבוע שלם, לפני ההגשה. 

מקור