לקראת משבר נוסף

ש"ס ויהדות התורה: נגיש את הצעת חוק השבת

הסיעות החרדיות ש"ס ויהדות התורה החליטו לקדם את הצעת חוק השבת - חוק עוקף בג"ץ - שיאסור את פתיחת המרכולים בשבתות וזאת בשל "גרירת הרגליים" של היועהמ"ש (חרדים)

גפני וליצמן (צילום: יונתן זינדל - פלאש 90)

השר יעקב ליצמן וחברי הכנסת משה גפני ויואב בן צור הודיעו בצהריים (חמישי) כי החליטו לקדם את 'חוק השבת' לסגירת המרכולים בשבת וזה בשל מה שהם מגדירים 'גרירת רגליים' של היועץ המשפטי לממשלה עו"ד אביחי מנדלבליט.

בהודעה משותפת של השלושה נאמר: "בעקבות העובדה כי היועץ המשפטי לממשלה גורר רגליים בנושא הדיון הנוסף שביקשו בעלי המרכולות בתל אביב, ולא נותן גיבוי לשר הפנים אריה דרעי בבקשה לדיון הנוסף, אנו מתכוונים בימים הקרובים להביא את הצעת החוק הפרטית למניעת חילולי השבת מינואר 2014 והקואליציה תהיה מחויבת בענין הזה בהתאם להסכם הקואלציוני בשמירה על הסטטוס קוו".

השלושה הצהירו: "לא נאפשר את המשך גרירת הרגליים בעניין ונדרוש טיפול מיידי בנושא החשוב".

בן דהן מותח ביקורת על התנהלות החרדים, אתמול

יצוין כי מדובר בחוק עוקף בג"צ, שכן החרידם מבקשים שיחול גם על העיר תל אביב, ולכן אנו עומדים ערב משבר קואליציוני שכן יו"ר 'כולנו' משה כחלון ויו"ר 'ישראל ביתנו' אביגדור ליברמן צפויים להתנגד להצעת החוק.

כזכור, אתמול מתח ביקורת סגן השר אלי בן דהן בראיון ל"כיכר השבת" ואמר: "יום לאחר החלטת בג"ץ התכנסה ישיבה של ראשי המפלגות הדתיות, דרעי, ליצמן וגפני, השר בנט שלח אותי.אני חושב שזו טעות. אסור להמתין. צריך לקדם את הצעת החוק. אני יודע שבאותה ישיבה סיכמנו על עקרונות, למה לא התקדמנו מאז?".

לדבריו: "אני רוצה להזכיר לכולם, בעוד חודש המושב הזה מסתיים. מה שלא נספיק בחודש הזה, זה אומר שזה ידחה למושב הבא בעוד חמישה חודשים, בחודש חשוון, חייבים לקדם את העניין כמה שיותר מהר".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

44
לכו על זה מהר ככל האפשר...
יאצק
43
אנחנו נבוא עם מכוניות ומנגלים.
אבי
42
הלואי שתיפול ממשלת נתניהו על ידי "שותפיו הטבעיים". ודאי אפשר יהיה להרכיב ממשלה בלי יש עתיד, מרץ וחד"ש שיפרדו מהמשותפת. בדלית ברירה גם עבודה, מקווה בראשות יחימוביץ. אבל אני יודע שזה רק חלום...מותר לחלום ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עמוס שורצמן
41
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ברוך
40
האנלוגיה שלך לא נכונה, אי אפשר להשוות את זה לשני אנשים הנמצאים בסירת גומי. אין כאן שום פגיעה בעם ישראל, חילול שבת בעיר חילונית לא מזיק לחרדים שגרים באזורים חרדים, בדיוק כמו ששמירת שבת באזור חרדי לא פוגעת בחילונים שגרים באזור חילוני. לא רלבנטי מה היה בקום המדינה, והחלטות עבר, מה שחשוב זה העכשיו, כי א
מספר 3
39
מה זה עניינו של מישהו בכלל מה אני עושה בשבת או אם אני פותחת את החנות שלי בשבת? והכי יפה זה שהצביעות חוגגת, שהרי בשביל לעלות במעלית שבת יש מישהו שמספק את החשמ ועובד עכשיו שם בחברת חשמל, אבל הרי הם ישתמשו במעלית שבת כי זה נוח, אז מה אם זה צבוע. אנחנו הולכים לאבדון!
רחל
38
בכל לינוי למדתי שדרך ארץ קדמה לתורה. שהמהות של היהדות היא הדאגה לחלש. לקט פאה ושכחה חיצונים ואלמנות, מתריד אותי יותר מצב הנכים והקשישים במדינה מאשר אם פלוני או אלמוני יפתח או לא יפתח את יכולתו בשבת! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל חסון
37
אל תכבו לנו את האור. אתם מוזמנים להצטרף אלינו או להישאר שם עם עם עצמכם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שחר
36
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
התל אביבי
35
כל ניסיון להמשיך בקביעה של אורח החיים לציבור החילוני ייתקל במאבק נחרץ. הצעדים שהממשלה עושה בדרך למדינת הלכה אין להם קשר ליהדות כי שומרי מצוות יש בכל העולם ולא מקדמים כפייה. רק בישראל מתקיים הסרחון הפוליטי שהגיע הזמן לנקות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראלי חופשי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: