מנצלים שאריות

מתכון לקרוקטים תפוחי אדמה אווריריים ופריכים

תקועים עם שאריות פירה? תכינו קרוקטים - גלילי תפוחי אדמה רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ שישדרגו כל ארוחה ושווה להכין יום-יומיים לפני ההגשה לאקסטרה פריכות. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 7 תפוחי אדמה בינוניים (כ-800 גרם)*
  • 70 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) קמח, מנופה
  • 1 כוס (200 גרם) פירורי לחם
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן הכנת קרוקטים:

*בחרו בתפוחי אדמה טובים לטיגון שמכילים פחות מים (האויבים הגדולים של השמן), כאלה בקליפה אדומה מזנים כמו דזירה, מוצרט, רודאו.

1. אופים את תפוחי האדמה בקליפתם במשך כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, והופכים אותם כל 20 דקות. או מחממים במיקרוגל עד לריכוך במשך כ-10 דקות.

2. חוצים לשניים את תפוחי האדמה וגורפים את "הבשר" לקערה. מועכים לפירה ומוסיפים פנימה את החמאה חתוכה לקוביות. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. מפרידים את הביצים, מוסיפים לתערובת הפירה את החלמונים (החלק הצהוב) ומערבבים היטב.

4. מעבירים את התערובת לשק זילוף, מצפים מגש בניילון נצמד, ומזלפים מעל את התערובת לרצועות ארוכות. אם אין לכן שק זילוף, ניתן לגלגל את התערובת לכדורים או לנחשים ארוכים. מכסים ומקררים במשך 30 דקות.

5. פורסים את הרצועות לחתיכות בגודל זהה לשל פקק שעם.

6. טורפים את החלבונים בקערה, שופכים את הקמח לצלחת שטוחה ואת פירורי הלחם לצלחת שטוחה נוספת.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל, מצפים כל קרוקט בקמח, טובלים בחלבונים ולבסוף בפירורי הלחם.

8. כשהשמן חם, מורידים אליו בזהירות את הקרוקטים ב-3 קבוצות. ממשיכים לבחוש תוך כדי הטיגון כדי שהם לא יישרפו. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר