חוזרים הביתה בשלום

בין הזמנים • כללי זהירות חשובים בעת טיול

"כיכר השבת" בפרויקט מיוחד לימי בין הזמנים במטרה להגביר את הזהירות בקרב הציבור, למנוע אסונות ולחזור הביתה בשלום • כללי הזהירות של המשטרה בעת הטיולים (תיירות)

(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

"כיכר השבת" בפרויקט מיוחד לימי בין הזמנים במטרה להגביר את הזהירות בקרב הציבור, למנוע אסונות ולחזור הביתה בשלום. לפניכם כללי זהירות בעת הטיולים.

>> חוזרים הביתה בשלום

ימי בין הזמנים מהווים אתגר גדול לנופשים ולמטיילים. לשם כך קיימים כללים שתפקידם למנוע פגיעה בהנאה על מנת שהחופשה לא תסתיים חלילה באסון.

מניסיון השנים שעברו עולה כי חלק גדול מאירועים חריגים שהתרחשו בימי 'בין הזמנים' ובחלקם כאלה שעלו בחיי אדם נמצא כי הסיבה העיקרית היא, "אי שמירה" על כללי התנהגות ובטיחות החל מנהיגה שאינה זהירה בדרכים, וכלה בטיולי אתגר בשטחי טבע שונים ללא הכנה וללא הצטיידות מתאימים.

משטרת ישראל פונה בקריאת קודש של "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ומבקשת בכל לשון של בקשה לשמור ולהקפיד על ההוראות הבאות במטרה לחסוך בחיי אדם.

להלן כללי בטיחות לטיולים באתרי הטבע

  1. יש להכין היטב את מסלול הטיול בין אם מדובר בנסיעה לאתרים שונים, ובין אם מדובר בטיול בחיק הטבע.
  2. ההכנה כוללת את הכרת המסלולים, משך הזמן של כל מסלול ומסלול והוראות של האחראים לגבי שעות הכניסה אליהם כמופיע בפרסומים פומביים.
  3. 'בין הזמנים' חל השנה בתקופה חמה ולכן חובה להתעדכן בתחזית מזג האוויר ולבדוק האם המסלול מתאים בתאריך הטיול המתוכנן.
  4. חלה חובה לבדוק מה רמת קושי המסלול והאם הוא משפחתי או למיטיבי לכת בלבד.
  5. כדאי להצטייד במים בכמות מספקת לפחות 3 ליטר לכל מטייל. (המומחים ממליצים על לפחות ליטר מים לכל שעת הליכה). במהלך הטיול כדאי מאוד לאכול אכילה קלה, פחות ממתקים ומלוחים ויותר פירות.
  6. יש להצטייד בלבוש מתאים הכולל: נעלים סגורות, ביגוד קל, כובע חובה ונעלי הליכה ורצוי להשתמש בקרם הגנה.
  7. על מנת למנוע חרדה מיותרת יש לעדכן בני משפחה/חברים על מסלול הטיול המתוכנן ועל הזמנים בו הוא אמור להתקיים ומתי צפי החזרה.
  8. יש להצטייד בטלפון נייד כשהסוללה מלאה ואמצעי הטענה ונייד ובטרייה נוספת לטיולי שטח.
  9. יש להצטייד בפנסים וסוללות רזרביים למקרה ונתקעים בלילה ולסימון לכוחות המחלצים.
  10. יש לתכנן את אורך וזמן המסלול, כך שיסתיים לפני רדת החשיכה.
  11. יש לנוע בשבילים מסומנים ובלבד, לא לסטות מהם ובוודאי לא להיכנס למקומות המסומנים בסימני אזהרה שונים של צה"ל או רשויות אחרות.
  12. לינה רצויה רק בחניון מסודר בלבד.
  13. במקרה של אירוע חירום בשטח נא להתקשר למוקד 100 ולפעול על פי הנחיית המוקד. אם אין קליטה, לנסות להגיע בבטחה למקום גבוה ולהתקשר.
  14. לא לטייל ולא לנוע בחושך מחשש לנפילה ממצוק וכו'.
  15. לטייל בזוגות ומעלה, לא לטייל באתרי טבע לבד בחשיכה.
  16. לנופשים בחופי הים, יש להישמע להוראות המצילים ולא להיכנס למקווי מים וים במקומות בהם אין שירותי הצלה, או לחילופין לאחר סיומם של שירותים אלו.
  17. אין להשאיר חפצים ללא השגחה במקומות ציבוריים ופרטיים!

יצאתם לטייל בחיק הטבע? חייבים למנוע אסון!

מקרים של תחמושת עזובה

חל איסור חמור לטפל בכל צורה ואופן בתחמושת שנמצאה נטושה בשטח. אין להזיז, לנסות לפוצץ או להצית אותה! היא עלולה להתפוצץ בכל רגע. יש להתרחק ממנה מיד ולהזהיר אחרים, העוברים או עומדים בקרבת מקום. יש להודיע מיד למוקד 100 של המשטרה. יש למסור למשטרה את המיקום המדויק של התחמושת, ואם ניתן - למסור תיאור מדויק של סוג התחמושת, גודל, צורה, צבע וכו', על מנת שחבלני המשטרה יוכלו להצטייד באמצעים המתאימים לטיפול בה.

כוחות המשטרה, בהגיעם למקום, יסגרו את האזור וידאגו להרחיק את הקהל ולטפל בתחמושת באופן מקצועי ובטוח. אם הדבר אינו אפשרי – ינטרלו אותה כוחות המשטרה במקום.

מקרים של שדות מוקשים

אזורים המסומנים כאזורים ממוקשים, מחייבים התנהגות זהירה. טיילו בכיף ברחבי הארץ, אך הקפידו לצעוד רק בשבילים מסומנים ולא לסטות מהם בשום מקרה ואף לא לרגע. מוקשים רבים שלא נמצאו ולא פונו נמצאים עדיין באתרים שונים ולאורך הגבולות. יש לשים לב לשלטי האזהרה ולנהוג בהתאם. יש לזכור שרק חבלן משטרתי מיומן יכול לטפל בתחמושת שנמצאה בשטח

שים לב לשלטי האזהרה! אל תהיו "גיבורים" שימרו על כללי טיול בטוח, ותיהנו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר