מקווים לשינוי מדיני

הפלסטינים: 'נתניהו מושחת, עליו להתפטר'

"המשטרה שלכם אומרת עכשיו שנתניהו מושחת ופועל שלא כחוק, גם בישראל מבינים שהוא פושע", מצוטטים היום בכירים פלסטינים, שלא מסתירים את תקוותם כי הדבר יוביל שינוי מדיני (אקטואליה)

ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום ארכיון: Emil Salman / flash90)

בכירים פלסטינים מביעים היום (שני) את תקוותם כי החקירות בישראל נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו יבשילו לכדי הפסקת כהונתו וקטיעת שלטון הימין בישראל.

לדברי אחד מהם המצוטט באתר nrg, "המשטרה שלכם אומרת עכשיו שנתניהו מושחת ופועל שלא כחוק – כלומר, שנתניהו צריך לסיים את תפקידו. אנחנו מקווים שמי שיחליף אותו יוביל לשינוי חיובי. גם בישראל מבינים כעת שהוא פושע".

בכירים נוספים אף לא מתאמצים להסתיר את המניע לתקוותם, והוא שהחלפת שלטון בארץ עשויה לעזור להם במישור המדיני. "במהלך שנות כהונתו של נתניהו כראש הממשלה הישראלי לא הייתה התקדמות בזירה המדינית. ראינו רק הרחבה של ההתנחלויות והתעלמות מוחלטות מההחלטות הבינלאומיות על אי חוקיותן", ציין אחד מהם.

נתניהו במפגש עם פרלמנטרים בריטים: "אני מוכן להיפגש עם אבו מאזן גם ברמאללה" (צילום ארכיון: איתי בית-און, לע"מ)

לעומתו, בכיר ארגון הפת"ח בראשו עומד יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, אחמד מג'דלני, בחר להשתמש בניסוח פחות פרובוקטיבי: "סוגיית החקירות של נתניהו היא עניין פנים-ישראלי. כשהרשויות יחליטו שיש להעמידו לדין, הכנסת הישראלית תצטרך לקבל החלטה אם לפזר את ממשלתו או לשנות את הרכבה. זה נושא ישראלי, ואסור לנו להתערב בו".

"אני לא אופטימי ולא פסימי. אותי מטרידות הפעולות שמבצעת הממשלה הישראלית, שהורסות את האפשרות לפתרון שתי המדינות ואת האופק המדיני של הפלסטינים. זאת, באמצעות הרחבת ההתנחלויות וההשלכות שלהן על אדמותינו", אמר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בני
7
גדולי ישראל התירו לו לקבל שוחד ולתת שוחד משום עת לעשות לה', הפרו תורתך.וכן משום גדולה עבירה לשם שמים, ממצווה לשם שמים.
דן סגל
6
פישרים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
5
כפרה על אבו מאזן הנקי כפיים.. כל העם שלו נמק ברעב בעוד הוא וחבריו עושקים את כל המיליארדים של הסיוע העולמי והם יגידו מי פושע.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלמה
4
אם הפלסטינים רוצים שנתניהו ירד זה לבד מחייב שהוא ישאר !!!
mos
3
רחבה מידי. יש לצמצם את הביטוי שניתן להם.
אסתר
2
אבו מאזן רשע שקרן מרמה את העם היהודי אתם מאמנים באללה בקרוב נראה מי מאמין♨️♨️♨️ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
1
ממש חילול השם הכי גדול ביבי בבקשה היהודיה ליהודי תכבד את עצמך תיקח את משפחתך תלך לחופש עד שיתבארו הדברים האלה העם יעריך אותך מאוד ברגע שאתה גורם לשני יהודים רחב וגורם גם שהרבה מהגויים מצביעים על זה שיהודים מושחטחם אתה גורם לחיתוך ה בבקשה אל תגרום להרס הים עם יש בך קצת כבוד עצמי ולו הכסא חשוב לך תלך
ללא שם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: