מה אוכלים היום?

מתכון ללזניה בשרית של מורן פינטו

זה שעכשיו 'בין הזמנים' לא אומר שיש זמן להתפרע במטבח. אז הנה ארוחה משפחתית שמתקתקים במהירות: מסדרים בשכבות - הבחורים בבית ייהנו מהאתגר הזה! - ומשגרים לתנור (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לזניה בשרית. שכבות של טוב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון עם שומן
  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 15 עגבניות, קצוצות
  • 10 שיני שום, כתושות
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 6 ענפי סלרי, קצוצים דק
  • 4 גזרים, קצוצים דק
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים מחצית מכמות השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את העגבניות, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד לקבלת רוטב.

2. במחבת, מחממים את המחצית הנותרת של השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי שמפוררים אותו בכף עץ. כשהבשר מוכן, מעבירים אותו לרוטב העגבניות ומבשלים אותם יחד במשך 5 דקות.

3. בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים, מסדרים שורה של עלי לזניה, מעליהם מניחים בנדיבות מרוטב הבשר, מכסים בשורה של עלי לזניה, ואז שוב רוטב-בשר ולבסוף עלי לזניה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר