באנו לשדרג

מתכון לקרם אנגלז או: איך לשדרג את סלט הפירות

קרם אנגלז זהו רוטב וניל עשיר אך לא כבד, במרקם שמנת ממכר שהופך אותו לתוספת שתשדרג בקלות את סלט הפירות שלכם בסוף בראנץ' מפנק ועם שם כמו "קרם אנגלז" כולם יתפעלו מהבקיאות הקולינרית שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כוס שמנת מתוקה חלבית / צמחית
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר לבן

אופן הכנת קרם אנגלז:

1. בסיר רוטב קטן, מרתיחים את השמנת עד שהיא מתחילה לבעבע.

2. במקביל, בקערה טורפים במטריפה ידנית את החלמונים והסוכר לתערובת חלקה, עד שהסוכר נמס.

3. כדי שלא תתקבל חביתה, מאחדים את שתי התערובות בהדרגה - תהליך שנקרא "השוואת טמפרטורות": מוזגים 1/2 כוס שמנת חמה לקערת החלבונים תוך ערבוב מתמיד במטריפה.

4. בהדרגה, יוצקים את תערובת החלמונים לתוך הסיר עם השמנת שבינתיים התקררה מעט, וטורפים כל הזמן.

5. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל רוטב סמיך שאם טובלים בו כף, הוא נדבק אליה.

הגשה: למעשה, הרוטב הנהדר הזה יכול להתלוות כמעט לכל קינוח כשהוא חם או קר. אפשר לזלף אותו על עוגות בחושות, בראוניז ומאפים שונים לפי הטעם. אנחנו בחרנו לפזר בקערת הגשה מיקס של פירות, לזלף מעל את הרוטב ולהגיש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר