ריח רע מהפה? יש פתרון!

קורה לכם? לא נעים אני יודעת, אבל כשאתם מקבלים את התחושה שבכל פעם שאתם פותחים את הפה להגיד משהו, לפהק או סתם להוציא אוויר, אנשים תופסים מכם מרחק בחוסר נעימות. אם אתם מרגישים ככה, ייתכן מאוד שאתם סובלים מריח רע מהפה. אבל אל דאגה, כיוון שרבים סובלים מהבעיה המטרידה הזו ישנן דרכים שיעזרו לכם לסייע לכם (בריאות)

גילי שלום | כיכר השבת |
ריח רע..
הריח הרע מהפה מוכר לרבים, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות לפני צחצוח השיניים. לרובם זה עובר אחרי הצחצוח אבל ישנם הרבה מאוד אנשים הסובלים מריח רע מהפה במהלך כל היום, כבר שנים וחושבים שזה בסדר ושזה לא מפריע לאף אחד.אבל, חשוב לדעת שגם אם אנחנו בעצמנו מתקשים מאוד להריח את הפה שלנו, לאנשים הסובבים אין בעיה להריח אותנו, וגם ממרחק גדול.

ריח רע מהפה עלול להביא לדחייה וריחוק. ככל שאנו מתבגרים כך מתגברת התופעה וזאת בעקבות הזנחת השיניים, נטילת תרופות שונות, עלייה במחלות החניכיים, צמצום בלוטות הרוק, בעיות מעיים ועוד. אבל אל דאגה! יש פתרון. שמירה על היגיינת השיניים, לעיסת פטרוזיליה ונטילת ויטמינים מסוימים הן רק חלק מהפתרונות העומדים לרשותכם.

הסיבות לריח רע מהפה

מריח פה לא טוב סובלים מיליונים רבים ברחבי העולם. גורמים שונים בעולם הרפואה סוברים כי בעיה זו נובעת מגורמים תורשתיים, אך זה לא הוכח עד כה. רוב הרופאים סבורים כי ריח רע מהפה נובע כתוצאה של פעילות חיידקית בחלל הפה ובתוצר פירוק חלבונים בפה. כיוון שכך, אם הרוק עובד בצורה טובה יהיה ניקוי טוב יותר והפטרות מהחיידקים. במצב של פה יבש כתוצאה מבעיה רפואית, נשימה מהפה, צום, תרופות, דיבור יתר ועוד, תתכן החמרה במצב ריח הפה.

גם מי שאינו סובל מבעיית חוסר רוק, יכול לסבול מריח רע מהפה כיוון שיכולים להצטבר אצלו חיידקים בחלקה האחורי של הלשון, לשם מגיע פחות רוק וזאת כיוון שלא מגיעים לשם עם מברשת השיניים. דלקות חניכיים, טיפול שיניים קלוקל, עישון רב, ורווחים בין השיניים, גם הם גורמים לריח לא טוב בפה.

ישנם מצבים בהם, אתם משתדלים לשמור על היגיינת פה וכל המערכות בחלל הפה נראות תקינות, אבל בכל זאת יש לכם ריח רע מהפה. ובכן, במקרים לא שכיחים הריח נגרם מבעיות עיכול, סוכרת, מחלות כבד או כליות. במקרים אלו הריח יהיה מעט שונה וחריף יותר.צחצוח שיניים בכל יום, שימוש בחוט דנטאלי, שימוש במנקה לשון וטיפות פה מיוחדות קוטלות חיידקים, הן דרכים הכרחיות שיתנו מענה ברוב המקרים.

1. מנקה לשון וחוט דנטאלי:

ברוב המקרים ריח פה נגרם משאריות מזון בין השיניים או על הלשון. מנקה הלשון והחוט הדנטאלי פותרים את הבעיה בצורה יעילה מאוד, יש להשתמש בהם בוקר וערב למשך מספר דקות.

2. מי פה:

ישנם מספר סוגים של מי פה ונוזלי חיטוי (השיננית במרפאה תכוון אתכם לסוגים המומלצים) שמרחיקים חיידקים מחלל הפה והשיניים, מונעים דלקת ומונעים ריקבון וריח רע בפה.

3. תוספים:

קו אנזים Q10 וויטמין E מונעים מצבי דלקת ובכך גם הריח בפה מסתלק. לפני הכל אנו ממליצים לכם לגשת לשיננית לעשות ניקוי אבן ואולי אפילו לבדוק את מצב השיניים.

פתרונות הרפואה המשלימה:

הרפואה המשלימה מדברת איתנו על עשה ואל תעשה, כהרגלה. לפי דעתה, הימנעות מגבינות מתובלות, מזון המכיל תבלינים, שום, בצל, נקניקים משומרים, וכל מזון המותיר שומנים רבים בפה יכולים לגרום לריח רע. כדי לרפא את הריח הרע הם ממליצים על נבטי אלפלפא, לעיסת פטרוזיליה, חליטות של צמחים כמו מרווה, רוזמרין ומנטה מסייעת למצבי דלק ומונעות ריח רע מהפה.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית