פסטה ברוטב לימון מרענן - סיר אחד, 15 דקות: פסטה ברוטב לימון מרענן
פסטה ברוטב לימון מרענן (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 350 גרם ספגטי
  • שתי כרישות (החלק הלבן), פרוסות דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
  • 3 גבעולי בזיליקום + תוספת לקישוט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)

אופן הכנת פסטה ברוטב לימון:

אאא

1. במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, מערבבים את הפסטה עם 4 וחצי כוסות מים ושאר המרכיבים, מלבד מיץ הלימון הפרמזן.

2. מביאים הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומדי פעם מערבבים, עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי והפסטה מבושלת היטב, במשך 8-10 דקות.

3. מוסיפים את מיץ הלימון והפרמזן, מערבבים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך. מקשטים בעלי בזיליקום טריים קצוצים ומגישים מיד.