באנו לשדרג

מתכון לזיטי - זוקיני אפויים ברוטב עגבניות ומוצרלה

זיטי זהו מאפה איטלקי-אמריקאי של פסטה ברוטב עגבניות וגבינה. יש לנו יחסי אהבה-שנאה עם פסטה. היא טעימה, אך אף פעם אי אפשר להפסיק לאכול ממנה בזמן. אז החלפנו אותה בספירלה זוקיני. win-win situation בסך הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 זוקיני, שטופים היטב
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית שבבי פלפל אדום מיובש
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות רוטב עגבניות קנוי או ביתי
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • בזיליקום לקישוט

אופן הכנת זיטי זוקיני:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.

2. חותכים את הזוקיני לרצועות דקות וארוכות. אמורות להתקבל 8-10 רצועות מכל זוקיני.

3. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

4. בקערה בינונית, מערבבים את הבצל והשום עם הריקוטה והמוצרלה. מתבלים באורגנו, שבבי פלפל אדום, מלח ופלפל שחור.

5. יוצקים לתבנית המוכנה 1 כוס של רוטב עגבניות.

6. ממקמים רצועת זוקיני על קרש חיתוך או צלחת, מניחים 2 כפות ממילוי הגבינות קישואים על אחד מקצוות הרצועה, ומגלגלים לספירלה. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות.

7. יוצקים את רוטב העגבניות הנותר באופן שווה על פני הספירלות, ומפזרים בשכבה את הפרמזן.

8. אופים במשך 35-40 דקות, עד שהגבינה זהובה והקישואים רכים. מוציאים, ממתינים 10 דקות, מקשטים בבזיליקום ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר