לכבוד שבת

מתכון לפרגיות בסגנון מרוקאי עם רוטב זיתים ולימון

אוקיי, תוכלו להכין אותן גם אם אין לכם לימונים משומרים. מנה מהירה לימי שישי המתקצרים (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 לימון, פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 פרגיות או חזות עוף בינוניים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון / מגורר
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • קמצוץ כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • קמצוץ חוטי זעפרן מומסים ב-1 כף מים חמים (אופציונלי)
  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • 1 לימון משומר, חתוך לקוביות (אופציונלי)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בעזרת מגבת נייר, מייבשים את העופות ומניחים בצד.

2. מחממים היטב מחבת גדולה ויבשה (רצוי מברזל יצוק או עם ציפוי נון-סטיק) על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את פרוסות הלימון ומבשלים עד שהן מתקרמלות, במשך כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

3. מחממים במחבת 1 כף שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 3-5 דקות עד להשחמה. אם העוף נפרד בקלות מהמחבת, זה הזמן להפוך אותו. ממשיכים לטגן עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים לצלחת.

4. מחממים במחבת את כף שמן הזית הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף.

5. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הקינמון והפלפל הלבן, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הזעפרן, מערבבים ומגרדים את דפנות המחבת למניעת טעם "שרוף".

6. מחזירים את העופות למחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את הזיתים, הלימון המשומר ומיץ הלימון הטרי, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3-5 דקות. מגישים לצד קוסקוס או אורז ומקשטים בפרוסות לימון ופטרוזיליה קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר