בייגל עם "לקס" שגם ספרדים יכולים לאכול - בייגל עם "לקס" שגם ספרדים יכולים לאכול
בייגל עם "לקס" שגם ספרדים יכולים לאכול (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • מלח גס
  • 5 גזרים גדולים, לא מקולפים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 בייגלים, חצויים וקלויים קלות
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 עגבנייה, פרוסה דק
  • 1/4 כוס צלפים, מסוננים
  • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ
  • 1/4 כוס שמיר טרי קצוץ

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית פיירקס מלבנית ב-1 ס"מ גובה של מלח גס, מניחים את הגזרים על המלח ומכסים אותם במלח נוסף.

2. צולים את הגזרים עד שהם רכים מאוד במשך 75-90 דקות. בעזרת מגבת נקייה, משפשפים את הקליפה מכל גזר, ובעזרת קולפן ירקות, מקלפים את הגזרים לרצועות דקות ומעבירים אותן לקערה בינונית.

3. מוסיפים לקערה את שמן הזית, חומץ האורז, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים היטב. מעבירים לכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 6 שעות עד לילה שלם.

4. להגשה, מורחים 4 חצאי בייגל בגבינת שמנת, מניחים מעל פרוסת עגבנייה, "לקס" גזר, צלפים, בצל סגול ושמיר - ומגישים מיד.

מקור