באנו לשדרג

מתכון לבייגל עם לקס צמחוני שגם ספרדים יכולים לאכול

במקור, בייגל אנד לקס זהו קלאסיקה יהודית ניו יורקית הכוללת בייגל עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, אבל מצאנו אלטרנטיבה נהדרת לדג כך שגם ספרדים יוכלו ליהנות מהמנה הכיפית הזאת (אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 5 גזרים גדולים, לא מקולפים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 בייגלים, חצויים וקלויים קלות
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 עגבנייה, פרוסה דק
  • 1/4 כוס צלפים, מסוננים
  • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ
  • 1/4 כוס שמיר טרי קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית פיירקס מלבנית ב-1 ס"מ גובה של מלח גס, מניחים את הגזרים על המלח ומכסים אותם במלח נוסף.

2. צולים את הגזרים עד שהם רכים מאוד במשך 75-90 דקות. בעזרת מגבת נקייה, משפשפים את הקליפה מכל גזר, ובעזרת קולפן ירקות, מקלפים את הגזרים לרצועות דקות ומעבירים אותן לקערה בינונית.

3. מוסיפים לקערה את שמן הזית, חומץ האורז, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים היטב. מעבירים לכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 6 שעות עד לילה שלם.

4. להגשה, מורחים 4 חצאי בייגל בגבינת שמנת, מניחים מעל פרוסת עגבנייה, "לקס" גזר, צלפים, בצל סגול ושמיר - ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר