המחדלים נחשפים

יהודי טולוז ממתינים לצדק במשפט המחבל

בשבוע הבא יפסוק ביהמ"ש הצרפתי את גזר דינו של אח המחבל מהטבח בטולוז ובמשפט נחשפים מחדלי מערכת הביטחון הצרפתית שיכלה למנוע את הטבח הרצחני (בעולם)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
הלווית הנרצחים מטולוז (צילום: מאיר אלפסי, כיכר השבת)

ביום חמישי הבא, 2 בנובמבר, צפוי ביהמ"ש בצרפת לגזור את דינו של עבד אל-קאדר מראח, אח המחבל מוחמד מראח שביצע לפני כ-5 שנים וחצי את הפיגוע בביה"ס "אוצר התורה" בטולוז.

ב־19 במארס 2012 הגיע מוחמד מראח לכניסה לבית־הספר "אוצר התורה" בטולוז, פתח באש ורצח את הרב יונתן סנדלר עם שני ילדיו אריה (6) וגבריאל (3 וחצי), ואת הילדה מרים מונסונגו (8) הי"ד.

מראח שנמלט מהמקום נהרג כמה ימים לאחר מכן על ידי כוחות הביטחון שרדפו אחריו. אחיו, עבד־אל־קאדר, נאשם בכך שסייע לו בהשגת האופנוע שעליו רכב וחלק מכלי הנשק ששימשו אותו.

משפטו של האח, עבד־אל־קאדר נפתח בתחילת החודש ולצידו נאשם גם מוחמד מוניר מסקין, סוחר נשק ועבריין שסיפק למראח רובים ואפוד מגן.

במהלך הדיונים במשפט נחשפים כשלים במערכת הביטחון הצרפתית. כך למשל ברנרד סקוארסיני, לשעבר ראש הביון בצרפת הודה שלא היה תיאום בין גופי השיטור השונים, וששירותי הביון הצרפתיים קיבלו רק בדיעבד את המידע מעמיתיהם הזרים על שמראח שהה בפקיסטן באזורים שידועים בהכשרת ג'יהדיסטים.

גם כריסטיאן באל־אנדוי, שהיה אחראי הביון באזור טולוז ויצא לגמלאות לאחר הפיגוע העיד שלו הייתה לו גישה לסרטון הווידאו שבו נראה מראח רוצח שלושה חיילים צרפתיים כשבוע לפני הפיגוע ב"אוצר התורה", היו לו סיכויים גבוהים הרבה יותר לזהות אותו.

המשפט גם חושף את משפחת מראח כמשפחה קיצונית במיוחד. כך לדוגמה לאחר הפיגוע במגדלי התאומים בארצות־הברית רצה עבד־אל־קאדר לקעקע על מצחו את שמו של אוסאמה בן־לאדן.

כשזוליקה, אמם של האחים מראח, שמעה על הפיגועים שביצע בנה היא הצהירה בגאווה: "מוחמד הוריד את צרפת על הברכיים".

יותר מחמש שנים וחצי לאחר הטבח מספר התלמידים בבית־הספר "אוצר התורה" ירד בכשליש ועומד על 140 לעומת 200 לפני הפיגוע. יעקב מונסונגו, מנהל בית־הספר, שאיבד בפיגוע את בתו מרים בת השמונה אמר בתחילת המשפט ש"עננה תמידית של עצב מרחפת מעל ראשנו".

"כל יום כשאנו שולחים את ילדינו לבית־הספר אנחנו חושבים על הנורא שבאירועי טולוז", אמר הרב הראשי בצרפת, חיים קורסיה, לסוכנות הידיעות הצרפתית ואילו אלבר רוש, נשיא הארגון היהודי בבורדו – הקהילה הגדולה השנייה בדרום־מערב צרפת לצד טולוז – הסביר: "אנו זקוקים למשפט כדי להבין. עבור ההיסטוריה. ובו בזמן, קשה מאוד לחזות שוב בתמונות הכואבות ההן".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר