רוטב חמוציות ויין לצד הבשר - טעם של סתיו: רוטב חמוציות ויין לצד הבשר
רוטב חמוציות ויין לצד הבשר (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(10 מנות):

  • 300 גרם חמוציות טריות או קפואות, מופשרות
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 תפוז
  • 1 מקל קינמון

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר בינוני, מערבבים את הסוכר והחמוציות. יוצקים מעל את היין ומבשלים על אש בינונית.

2. במקביל, מקלפים את קליפת התפוז לקבלת גרידת תפוז ומוסיפים אותה לסיר. חותכים את התפוז לשנים וסוחטים היטב לתוך הסיר.

3. מוסיפים את מקל הקינמון ומביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמוציות מתחילות להתפרק, במשך 10-15 דקות. נותנים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

מקור