מה אוכלים היום?

מתכון לפיש אנד צ'יפס אפויים בתנור

טוויסט לטייק אוויי הכי אנגלי שיש. מלבד החלק הבריאותי, יש בונוס נוסף: הבית לא יריח כולו מטיגון ולא ירגיש כמו דוכן אוכל מהיר באמצע הרחוב. והתוצאה? אחרי אפייה קצרה מתקבלת מנה קריספית ונהדרת - שתשאיר ניחוח מדהים אחריה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הגרסה הבריאה. פיש אנד צ'יפס בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לדג:

  • 600 גרם דג בקלה, חתוך לאורך לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם

לצ'יפס:

  • 4-5 תפוחי אדמה גדולים מזן דרגה או אלמרה, שטופים היטב ופרוסים דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס

אופן הכנת פיש אנד צ'יפס בתנור:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומניחים בתנור התנור תבנית אפייה. משמנים בנדיבות תבנית אפייה נוספת.

2. הכנת הצ'יפס: בקערה, מערבבים את תפוחי האדמה ושמן הזית ומעבירים לתבנית שחוממה בתנור ולא שומנה. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהצ'יפס זהוב ופריך, ולאחר האפייה מפזרים מעל מלח בנדיבות.

3. במקביל, מכינים את הדגים: בעזרת מגבות נייר, מייבשים את הדגים. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, המלח, הפלפל השחור והפפריקה. בקערה קטנה, טורפים קלות את הביצים ובקערה קטנה נפרדת, מניחים את פירורי הלחם.

4. מצפים את רצועות הדגים בקמח, טובלים בביצים ולבסוף בפירורי הלחם. מסדרים את הרצועות בתבנית המשומנת ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה יפה. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר