מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל ירקות כתומים פיקנטי בסגנון מרוקאי

מתכון מקטגוריית "תוספת פרווה לגמרי שהיא בעצם ארוחה שלמה כשלא רוצים להתבשר". תבשיל מתובל היטב בסגנון מרוקאי. מרגישים שחסר לכם משהו? תוסיפו בצד קוסקוס, גרגרי חומוס מבושלים או פשוט לחם טרי טוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תבשיל ירקות כתומים מרוקאי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות בצל קצוץ
  • 1/2 2 כפות כמון
  • 1/2 2 כפות כוסברה טחונה
  • 1 כפית כורכום
  • עד 2 כפיות אבקת צ'ילי (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
  • 1 מקל קינמון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
  • 1 דלורית בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 2 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 4 כוסות ציר ירקות או עוף
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות לימונים משומרים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה עם מכסה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך כ-10 דקות עד לריכוך.

2. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, הכורכום, הצ'ילי, מקל הקינמון השום, והעגבניות, מערבבים ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שתכולת המחבת ריחנית.

3. מוסיפים את קוביות הדלורית, הבטטה, הסלרי והמשמשים הקצוצים ומערבבים היטב. יוצקים על הכל את מיץ הלימון, מוסיפים את הלימונים המשומרים ומביאים לרתיחה עדינה.

4. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 30 דקות עד שהירקות רכים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים חם על מצע של קוסקוס או גרגרי חומוס מבושלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר