מה אוכלים היום?

מתכון לסלמון וברוקולי אפויים ברוטב שום עדין

ככה אנחנו אוהבים את הארוחות שלנו: פשוט מסדרים הכל בתבנית אחת ושולחים לתנור לאפייה קצרצרה. והתוצאה? מנה סופר קלה, סופר בריאה ובעיקר, סופר טעימה של סלמון בשרני וברוקולי פריך עטופים בשום עדין עם טאצ' של לימון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם פילה סלמון, מחולק ל-4
  • 2 ראשי ברוקולי, שטופים ומחולקים לפרחים (כ-4 כוסות)
  • 3 כפות שמן אבוקדו / שמן קוקוס מומס
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 1 כפיות מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 לימון, שטוף היטב בקליפתו ופרוס דק (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית גדולה.

2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, עם רווחים יחסית גדולים בין כל נתח. מזלפים 1 כף שמן על כל נתחי הדג ומעל מורחים באופן שווה את שיני השום הכתושות. מתבלים את כל הנתחים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור, ולסיום מניחים את פרוסות הלימון על הדגים.

3. בקערה, מערבבים את פרחי הברוקולי עם 2 כפות שמן, 3/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור טחון, ומסדרים את הברוקולי בין נתחי הדג שבתבנית.

4. אופים במשך 13-15 דקות או עד שהדגים מוכנים ופרחי הברוקולי מעט זהובים בקצוות. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר