סלמון וברוקולי אפויים ברוטב שום עדין - ארוחה בתבנית אחת: סלמון וברוקולי אפויים
סלמון וברוקולי אפויים ברוטב שום עדין (צילום: www.thenaturalnurturer.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 700 גרם פילה סלמון, מחולק ל-4
  • 2 ראשי ברוקולי, שטופים ומחולקים לפרחים (כ-4 כוסות)
  • 3 כפות שמן אבוקדו / שמן קוקוס מומס
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 1 כפיות מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 לימון, שטוף היטב בקליפתו ופרוס דק (אופציונלי)

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית גדולה.

2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, עם רווחים יחסית גדולים בין כל נתח. מזלפים 1 כף שמן על כל נתחי הדג ומעל מורחים באופן שווה את שיני השום הכתושות. מתבלים את כל הנתחים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור, ולסיום מניחים את פרוסות הלימון על הדגים. 

3. בקערה, מערבבים את פרחי הברוקולי עם 2 כפות שמן, 3/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור טחון, ומסדרים את הברוקולי בין נתחי הדג שבתבנית.

4. אופים במשך 13-15 דקות או עד שהדגים מוכנים ופרחי הברוקולי מעט זהובים בקצוות. מגישים מיד, חם.

מקור