ארוחה לשניים

מתכון לדלעת אפויה עם תפוחי אדמה וכרוב ניצנים

השפית אתנה קלדרון עם שילוב נהדר של ירקות בתנור לארוחה זוגית בטעם של סתיו, כזו שאין צורך להוסיף לה פחמימות מיותרות, כמו פיצה, כדי להרגיש שבעים - היא עושה את זה לגמרי בעצמה. וגם: כך תכינו ביצה עלומה מדוגמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה זוגית בטעם של סתיו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 350 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 200 גרם תפוחי אדמה בקליפה זהובה, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 450 גרם כרוב ניצנים, קצוצים גס
  • 1 כף חומץ לבן
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • גרידת קליפה מלימון קטן
  • חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מפזרים את קוביות הדלעת ותפוחי האדמה בתבנית, מזלפים מעל שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 15 דקות.

2. מערבבים את כרובי הניצנים הקצוצים עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.

3. מוציאים את הדלעת ותפוחי האדמה מהתנור, מערבבים איתם את כרוב הניצנים ומחזירים לתנור לאפייה של 8-6 דקות, עד שהירקות זהובים ורכים ועלי הכרובים פריכים.

הכנת ביצה עלומה:
4. במקביל, ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים את החומץ ומביאים אותו לרתיחה עדינה - צריכות להיווצר בועות קטנות סביב תחתית ושולי הסיר, אך אל תתנו למים לרתוח.

5. שוברים ביצה לכלי קטן. בעזרת כף, מערבבים את המים שבסיר במעגלים ויוצרים מערבולת עדינה. בזהירות, שופכים את הביצה לתוך המים. מבשלים במשך 2 דקות, ללא הפרעות, ולאחר מכן מסירים את הביצה מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר מגבת. חוזרים על הפעולה עם הביצה הנותרת.

אופן ההגשה: מחלקים את הירקות בין שתי צלחות, מניחים מעל ביצה עלומה, מפזרים מעל גרידת לימון ופטרוזיליה ומגישים מיד.

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר