שנה לבחירות

נגד גפני ומיכי אלפר: ש"ס תתמוך ביונה יהב?

בזמן שב'דגל התורה' נערכים לקרב נגד בחירת יהב לקדנציה נוספת בראשות עיריית חיפה, נראה שאגודת ישראל וש"ס לא צפויות לשתף פעולה עם המהלך. והאם ל'דגל' יש בכלל השפעה על בחירת ראש העיר? (חרדים)

יונה יהב לצד הגר"ש כהן, בחודש שעבר (צילום: עיריית חיפה)

בעוד פחות משנה יכריעו תושבי העיר חיפה בשאלה אם ייבחר ראש עיר חדש או שכהונת ראש העיר הנוכחי יונה יהב תימשך לקדנציה נוספת.

אלא שבזמן שב'דגל התורה' נערכים לקרב כוחני נגד בחירת יהב, נראה שאגודת ישראל וש"ס לא צפויות לשתף פעולה עם המהלך ואף עשויות לתמוך פומבית בהצבעה ליהב.

ב'דגל' ינסו לקדם לתפקיד את עו"ד דוד עציוני, הנחשב למקורבו של שר האוצר ויו"ר 'כולנו' משה כחלון, בכדי להדיח את ראש העיר יונה יהב, להם עימות ארוך במיוחד איתו סביב מינויו של מיכי אלפר לסגן ראש העיר - עימות שזכה לכותרות רבות בשנה האחרונה, כשבראש המערכה ניצב יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני שלא חסך התבטאויות קשות נגד יהב.

אולם על פי ההערכות, הסיכויים של 'דגל' להדיח את יהב לא גבוהים במיוחד, שכן בתנועת ש"ס לא צפויים לשתף פעולה עם המאבק וייתכן אף שיצאו בתמיכה פומבית ביונה יהב.

בחודש האחרון, קיים יהב פגישת ברכה במעונו של נשיא מועצת חכמי התורה ראש הישיבה הגאון חכם שלום כהן. בצורה רשמית, הפגישה עסקה במבנה גדול שהעניק ראש העיר לרשת החינוך של ש"ס בעיר. יהב סיפר לחכם שלום שמדובר בהבטחה מלפני עשור למרן פוסק הדור רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל.

אלא שלמרות שבאופן רשמי הפגישה עסקה בעניין המבנה, מדובר באמירה ברורה של הנהגת ש"ס: אנחנו לא מתערבים במאבק הפנימי, לפחות לא בשלב זה. תמונה של ראש העיר במעונו של מנהיגה הרוחני של ש"ס מעבירה מסר ברור למשה גפני.

גפני עצמו שוחח לאחרונה עם דרעי והצהיר כי הוא הולך למאבק בכל הכוח נגד יהב, אולם דרעי לא הגיב לכך, ולא הצהיר האם יהיה שותף למאבק 'דגל' או לא.

"לאריה יש לא מעט אתגרים ברחבי הארץ" אומר גורם בכיר בש"ס: "יש לו לשבץ את ירושלים, יש לו את בית שמש ואלעד, ועוד הרבה ערים נוספות. האם כעת הוא ייגרר למאבק לא לו? התשובה היא שלילית. ההישג היחיד שגפני יכול להביא הוא שש"ס לא תתערב בנושא מועמד לראשות העיר, לא בעד ולא נגד".

בנוסף לש"ס, ישנה גם 'אגודת ישראל'. "השר ליצמן לא צפוי להיכנס למאבק הזה", אומר גורם במפלגה, "אחרי הכל יש שם לא מעט משפחות חסידיות, העסקנים רואים ביהב ראש עיר טוב להם, כדוגמא תיקח את חסידות סערט ויזניץ', שם זוכה יהב לתמיכה. ליצמן ופרוש לא ילכו נגד הרבנים".

בבחירות האחרונות לכנסת, 'יהדות התורה' זכתה ל-4.894 קולות בחיפה, מתוכם רבים מ'אגודת ישראל'. ש"ס זכתה ל-3,342 קולות בעיר. כך שהשפעת 'דגל' בחיפה - לכאורה - לא רבה במיוחד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
שס רכשה את המבנה של בית.הדין הרבני,לטובת ביס מורשה, בלא מעט כסף, אז למה שס צריכה ללקק לפריץ גם אותם הוא לא אוהב, (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ב
31
אבל במקומות אחרים שמבקשים את השותפות הטבעית עם ש"ס ואגודת ישראל תמיד יציג דרישת תמורה. צריך להראות להם שאם הם לא מתחשבים בעמיתיהם גם עמיתיהם לא יקחו ברצינות את שגיונותייהם,!!!!!!!
מנדי
30
למי שלא יודע אין שום קהילה בחיפה שבאמת רוצה את יהב רק שלכולם יש שכל והם מבינים שבאמת הם לא יכולים להשפיע כיון שאחוז החרדים נמוך בעיר והם לא יכולים להשפיע ולכן כל הקהילות הולכים בין הטיפות. ובבחירות האחרונות כל הקהילות הבינו שהוא מנצח בסקרים אז סגרו איתו על תמיכה בתנאי שיתן להם תקציבים לאחר הבחירות,כ
רוני
29
הדין, בבית הדין העליון מכל עליון.
חנה אייזנמן
בגללו כל הליטאים סובלים ויסבלו
שרון
28
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פ
27
תראו מה עשו הלטאים לרב עובדיה יצאו נגדו די יש גבול תראו מעןשים בסמינרים ואפילו בדירות ר ק אנש די להיות אחרהם זנב באו נעשה אחדות ביננו בין יש ואריה די לשינא די יש גבול כול ביחד מתקשרים למשרדי שס וצעקים רק אחדות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
די
26
לעולם לא נצביע ליהב, בושה לאריה דרעי. קנה אותו בנזיד עדשים ומפקיר את משפחות הספרדים מנתיבות משה!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
M
הנציג היחיד שהתגרה בראש העיר ולכן כולנו צריכים לסבול
ברקוביץ
25
שימו לב, בכל התגובות. יש מישהו שבאופן שיטתי מגיב לכל תגובה,ומאשים את אלפר, נראה כמו ברוך אבנרי האנונימי, אזאנונימי,י אם אריה דואג לספרדים, והולך עם מי שחושב שינצח, למה הוא לא עוזר לספרדים מקרית.שמואל שתמכו בו, אז תמסור לו שעידן שס תם!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מ
הצחקת אותי אולי העידן שלך ושל כל הטוניסאים תם חחחחח
נתי
24
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חרדית
23
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
22
הספרדים ימחו כנגד העוולה הזו, (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ס
21
איך שס מסוגלת לשתוק לכל העוולה שיהב גורם לחרדים בחיפה ,להזנחה הפושעת. מה זה, יהודים או שוחרי בצע וכסף??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומית
20
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
19
להם יבצעו בחלחלה ונחיתות ספרדית טיפוסית של משוכנזים אהבלים ונחיתים ורדדוים וזולים ופשוט מגעילים
הנגעלת ממכלוף
18
ש'ס מפלגה מכובדת שמכבדת את עצמה ומתנהגת כמאמר החכם בכביש תהיה חכם ואל תהיה צודק אומנם גם ש'ס סובלת מראש העיר וגם לה ראש העיר מבטיח הבטחות ולא מקיים,למשל שס היתה צריכה לרכוש בכסף מלא מבנה בשביל בי'ס מורשה אבל לפחות הוא לא מתנכל אליה ובגלל השטויות הקריטיות של אלפר שמתגרה בראש העיר כל הזמן לכן הליטאים
מזרוחניק
17
ששס תתמוך ביהב? , בושה וחרפה,אם כך, אין לשס קיום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ץ
כל הכבוד לש'ס בגלל מיכי הטיפש הליטאים סבלו כל הקדנציה
מאיר
16
אגודת ישראל ושס הולכים תמיד עם המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר לנצח. כך היה בעבר וכך יהיה גם בבחירות הבאות. לדגל אין ברירה לנוכח יחסיהם המעורערים עם יהב אלא לתמוך במועמד אחר שיהיה בעל הסיכויים הגדולים ביותר לגבור עליו. מי ירוויח ומי יפסיד, את נראה לאחרי הבחירות.
צבי
15
זה נראה כעוד תגובה מבית מדרשו. של ביכלר יועצם של יהב, די נמאסתם. תתביישו חרדים נגד חרדים., נפלתם על הראש איך יגיע המשיח? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ק
14
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ש
מיכי אלפר היחיד שיצא נגדו ואח'כ הוא התנקם בו
גמליאל
13
בושה וחרפה לש"ס אם יתמכו בו דואגים רק למוסדות שלהם מה איתנו בקרית שמואל נתיבות משה למה לנו הוא לא דואג????? השנה אני לא בוחרת בש"ס!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אנונימי
הטיפות.אני תמיד מצביע ג' והפעם אני הולכת להצביע ש'ס רק בגלל שבגלל שאני נמנית עם הקהילה הליטאית ומיכי אלפר התגרה בראש העיר אז כל הקהילה שלנו סובלת ולכן כל הכבוד לש'ס שתומכת ביהב ואפילו שהוא לא אוהב חרדים אבל מי שתומך בו הוא נותן לו תקציבים והיות והוא מוביל בסקרים ואחוז החרדים נמוך בעיר אז עדיף ללכת ב
כהן
12
יהב צנח מאוד בחילונים, ולא צריך את כמה מאות המשפחות של ש''ס גור, וסערט ויזניץ בשביל להדיח את יהב...
גפני
11
עוד תגובה מבית מדרשו של ביכל, די נמאסתם!!! יונה יהב איש רע (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מ
10
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רותח
9
הפכו את הרבנים לפרסומות תמיכה ממש זלזול (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חבר
8
החיפאים צוחקים על דגל ונציגה. שעוד פעם נותנים את הלחי השניה להפסד ברור.חבל שאין להם מנהיגות אחראית שתעצור את האפססיביות הנקמנית של נציגם .הגורמת להם רק בושות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אדלר
אם היית חיפאי וסובל מיהב שנזכר עכשיו לזרוק כמה עצמות לכמה עסקנים היית מדבר אחרת...
חיפאי
אני חיפאי ויכול להגיד שנכון שיהב שונא חרדים אבל מיכי אלפר טיפש גדול כי הוא הנציג היחיד שהולך בריש גלי נגד ראש העיר ובגללו כל הליטאים סובלים
חיפאי
7
בעע (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נ
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אנטישסניק
5
בבחירות שעברו הוא סיכם עם ראש העיר שהוא תומך בו ובתמורה ראש העיר התחייב לו לסגנות ושלל תקציבים לטובת הציבור וברגע האחרון הוא תקע וסיבב לראש העיר סכין בגב כאשר ביום הבחירות אלפר הודיע שלא להצביע לראש העיר ואחרי זה מה פלא שראש העיר הודיע שהוא לא נותן לו את הסגנות אבל הוא מסכים שכל מועמד אחר כן יקבל את
ליטאי חיפאי
טול קורה מבין עיני רבניך
ריאלי
4
איך מפלגה חרדית כמו שס נופלת לרגליו של חבר בתנועת שינוי, אדם שונא דתיים שבלי להניד עפעף לא פותח את ידו לתלמידים מכירות א' עד ח', בנים ובנות (16 כיתות) שלומדים בתת תנאים. זה יונה יהב, זה הרע ברובו.. לא במיעוטו. ותנועת שס ? הולכים איתו, בטח שהולכים .. אז אני וכל משפחתי ועוד חברים ובני משפחה(כולם חרדי
חרדי אנונימי
יהב מוביל וגם ש'ס לא רוצה אותו רק צריך להתנהג בשכל לא כמו הליטאים.
ש
3
היחיד שהולך נגד ראש העיר ולכן כל הליטאים סובלים
דני
2
לא יאומן ,איזה צביעות, בצע כסף, הרי ידוע שיהב שונא את החרדים. אף אחד לא יאמין לשחיתויות שלו כנגד תלמוד התורה בקרית שמואל, לא מעניין אותו גם אם חס וחלילה יקרה אסון. הכל כ ס ף ! בסוף כולם עולים למעלה... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שיר
אף אחד לא רוצה את יהב והוא באמת שונא חרדים רק שהחכמה ללכת בין הטיפות כי מי שלא מצביע לו הוא מתנכל אליו אח'כ עיין ערך הליטאים שסבלו ממנו לאחר הבחירות וע'כ החכמה לא לצאת נגדו והליטאים טיפשים גם אוכלים את הדגים המקולקלים וגם מגורשים מהעיר.
מויטקה
1
יונה יהב רשע מרושע, רק עיוורים יתמכו בו חבל שיש עוד חרדים שמוכרים את הכל לנזיד עדשים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמוליק
צריך לדעת ללכת בין הטיפות
דניאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: