אתן לא מעשנות אך צורכות ניקוטין, והרבה
(צילום: שאטרסטוק)
אאא

אנחנו אוהבים אותו בסלט, באפיה ובלעדיו סביח הופכת להיות מנה משעממת. החציל מזמן הפך להיות הבאנקר בכל בית, אז כדאי שנעשה לו קצת כבוד ונדע עליו קצת מעבר למה הצבע והטעם שלו. 

א': באנגלית נקרא החציל Eggplant שפירושו "שיח ביצה" והסיבה לכך היא כי כשגילו הבריטים את החציל (בהודו) הוא היה קטן ולבן ודומה בצורתו לביצה. מקור השם בעברית הוא שינוי קל מהשם שלו בערבית "חיצל"  

דומה לביצה, לא? (שאטרסטוק)
דומה לביצה, לא? (שאטרסטוק)
הגדלה

ב': הדעה הרווחת היא שמקור הירק הזה הוא בהודו, ועובדה זו גורמת לבני המקום להוקיר את הירק הזה והחליטו להעניק לו את התואר של "מלך הירקות" תכל'ס אם תציצו בתפריטים במסעדות בארץ ותראו את כמות המנות בהן הוא מככב תבינו שגם אצלינו הוא מלך

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

ג': אמנם צבעו של החציל המוכר לנו הוא סגול, אך ניתן למצוא אותו גם בצבעי לבן, ירוק, וסגול - לבן

תאווה גם לעיניים (שאטרסטוק)
תאווה גם לעיניים (שאטרסטוק)
הגדלה

ד': מכורים לחציל? כנראה שזה בגלל הניקוטין. החציל הוא הירק עם כמות הניקוטין הגבוהה בטבע, ב9 ק"ג של חציל יש כמות ניקוטין זהה לזו של סיגריה.

ה': טעמו של החציל קשור לכמות הגרעינים החבויים בו, ככל שהוא מכיל יותר גרעינים כך יהיה טעמו מר, בוחרים חציל? הרימו שני חצילים בעלי גודל זהה ובחרו בקל מביניהם.

שאטרסטוק
שאטרסטוק
הגדלה

ו': החציל הוא בכלל לא ירק. עכשיו קראו מההתחלה ובמקום ירק קראו פרי.