תוספת

מתכון לתפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם רוטב איולי

במתכון הבא שמגיע מהמטבח הצרפתי, מרסקים את תפוחי האדמה לאחר האפייה ולא, זה לא רעיון גרוע בכלל. זה מה שעושה אותם אדירים כל כך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 12 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות שמן זית + תוספת לשימון התבנית
  • 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות

לרוטב האיולי:

  • 1 כוס מיונז
  • גרידת קליפה + מיץ מלימון אחד גדול
  • 3 כפות עירית טרייה קצוצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. בסיר קטן, מניחים את תפוחי האדמה, מכסים במים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שניתן לנעוץ בקלות מזלג בתפוחי האדמה. נזהרים מבישול יתר, תפוחי האדמה עוברים כעת לתנור.

2. מברישים תבנית אפייה בשמן זית. מסננים את תפוחי האדמה, מסדרים בתבנית ומועכים קלות כל תפוח אדמה לצורה פחוסה.

3. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, השום, הרוזמרין, מלח ופלפל שחור, ומברישים כל תפוח אדמה.
4. אופים במשך 25-30 דקות ומוציאים מהתנור.

5. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל מרכיבי האיולי ומגישים לצד תפוחי האדמה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר