אושר בוועדה

שכר השרים וראה"מ יעלה בכ-5,000 שקלים

ברוב של 5 מול 4 אישרה ועדת הכספים את העלאת שכר השרים וראש הממשלה והצמידה אותם לשכר הממוצע במשק, בניגוד להצמדה למדד ששחקה את שכר השרים (פוליטי מדיני)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
גפני: "מציאות מעוותת שח"כים מרוויחים יותר משרים" (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)

שכר היסוד של השרים (ללא תוספות) יועלה ב-5,000 שקל ושכר היסוד של ראש הממשלה יועלה ב-5,500 שקל. כן יוצמד שכרם לשכר הממוצע במשק ולא למדד כפי שהיה עד עתה. כך החליטה היום (שני) בצהריים ועדת הכספים של הכנסת ברוב של 5 נגד 4. עלות ההחלטה בתקציב השנה - 2 מיליון שקל.

מדובר בעצם בחישוב רטרואקטיבי של שכר השרים, כאילו שכרם היה תמיד צמוד לשכר הממוצע במשק ולא למדד. הדבר נעשה באמצעות ההחלטה שמעתה יהיה שכר ראש הממשלה צמוד לשכר יו"ר הכנסת ושכר השרים יהיה צמוד לשכר יו"ר האופוזיציה. עם זאת, ההגדלה תהיה רק מהחודש ולא לאחור.

שכר היסוד של השרים עמד עד כה על 39,200 שקל והוא יעודכן ל-44,200, כלומר יעלה ב-5000 שקל. שכר היסוד של ראש הממשלה יעודכן מ-44,100 שקלים ל-49,600, כלומר ב-5500 שקל ברוטו אם כי העלויות המגולמות בשכרו שוחקים את הנטו אל מתחת ה-20 אלף ש"ח.

הדיון בשכר השרים התקיים ביוזמת יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), על רקע השחיקה בהעלאת שכרם לעומת קצב עליית שכר חברי הכנסת. הסיבה לשוני היא העובדה ששכר הח"כים והשופטים צמוד לשכר הממוצע במשק שעלה משמעותית בשנים האחרונות. שכר השרים, לעומת זאת, הוצמד החל מ-2001 למדד המחירים לצרכן, משום שאז המדד עלה במהירות רבה יותר. אלא שבשנים האחרונות השכר הממוצע עולה במהירות רבה מהמדד והפער בין הח"כים לשרים הצטמצם.

יצוין, כי בנוסף לשכרם, מקבלים השרים תנאים סוציאליים נוספים הכוללים: חופשה של 26 ימי עבודה בשנה, סכום שנתי לרכישת ביגוד, דירה (שר שמשרדו בת"א והוא גר יותר מ-40 ק"מ מהעיר זכאי לשכור דירה ולהחזר הוצאות מלא עבורה), רכב שרד צמוד עם נהג אישי, לשכה גם בירושלים וגם בת"א, יועצים, עוזרים, תנאי פנסיה מועדפים, עיתונים, מכשירי טלפון ופקס על חשבון המדינה ועוד.

יו"ר הוועדה גפני אמר בדיון: "אני מרגיש נקיפות מצפון על המציאות המעוותת של חברי כנסת, שמרוויחים יותר מהשרים. אני היחיד פה שלא פופוליסט. לאף אחד לא היה אומץ חוץ ממני". גפני טען ששום גורם רשמי, דוגמת מזכירות הממשלה, לא פנה אליו, אך ציין שפנו כמה שרים.

לדבריו, במשך שנים הוא ניסה לקדם הצעה של הממונה על השכר, לפיה כל בעלי המשרות הבכירות יוצמדו לממוצע של השכר הממוצע במשק והמדד, מה שגם יגן עליהם מהתנודות בשני התחומים. אבל לא הושגה לכך הסכמה עם השופטים. עוד אמר שיזם את הבאת הנושא כיוון שמחר אמור להתבצע העדכון שיגרום לכך שחברי כנסת יקבלו יותר משרים.

היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד שגית אפיק, אמרה שבשל ההצמדה השונה כבר היום, יו"ר הכנסת משתכר יותר מראש הממשלה ויו"ר האופוזיציה יותר משר. היא אמרה שאם ב-16 בינואר יתבצע העדכון השנתי בשכר על פי ההצמדות השונות, חברי כנסת ירוויחו לראשונה יותר משרים.

חברי הכנסת של האופוזיציה טענו כי אין זה מן הראוי שחברי הכנסת יחליטו על השכר של עצמם וכי יש להוציא את העניין לוועדה חיצונית.

בקואליציה לעומת זאת תמכו בהצעה: "עושים פה תחרות מי יותר דמגוג", אמר ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי), "צריך להכפיל את שכר השרים. איך יכול להיות ששרת המשפטים אילת שקד מקבלת הכי פחות בהנהלת משרד המשפטים?".

ח"כ אורן חזן מהליכוד האשים את חברי הכנסת האחרים שהם "צבועים ושקרנים. צועקים לא להעלות לשרים את השכר אבל נהנים מהעלאה". לדבריו, "שרים שיושבים על תקציבי עתק צריכים לקבל שכר כזה שלא יתפתו לחפש הכנסה נוספת".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר