מתכון לתפוחי אדמה מוקפצים עם גמבה ופטריות

ובכן, נמצאה התוספת שהולכת עם כל מנה עיקרית שתרצו וגם יכולה להיות ארוחה שלמה בפני עצמה כשאין כוח להשקיע בבשרי או דגים אבל עדיין רוצים לצאת שבעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה זהובה דקה
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 1 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם פטריות, חתוכות לרבעים
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח גס
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 לימון

אופן ההכנה:

1. ממלאים מים מומלחים בסיר גדול ומביאים אותם לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומרתיחים שוב. לאחר הבעבוע השני, מבשלים עוד 3 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את תפוחי האדמה לצלחת ונותנים להם להצטנן.

2. מחממים 2 כפות שמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח גס ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים ושחומים.

3. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד 1-2 דקות. מסירים מהאש ומעבירים את תכולת המחבת לקערה.

4. מוסיפים את השמן הנותר למחבת ומטגנים את תפוחי האדמה על אש בינונית עד להזהבה יפה. מתבלים בפפריקה, אבקת שום ומלח.

5. מחזירים את הירקות שבקערה למחבת יחד עם עלי התרד, מערבבים, מבשלים עד שהעלים מתכווצים ומתרככים מעט, וסוחטים מעל מיץ לימון. מתבלים בעוד קצת מלח ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה. מסירים מהאש ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר