תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס - תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי
תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר ראש שהורתח היטב בסיר מלא מים (עדיף סיר לחץ) במשך שעתיים
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-4 פלפלים אדומים יבשים
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
  • 3-4 כוסות ציר בקר או המים בהם הורתח הבשר
  • 2 כפות רסק עגבניות מדולל במעט מים

אופן ההכנה:

אאא

1. חותכים את הבשר לקוביות שוות.

2. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים קלות את הפלפלים. מוסיפים את העגבניות ושיני השום ומבשלים יחד במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים ומניחים מעל את קוביות הבשר. יוצקים על הכל את ציר הבקר / המים ומבשלים במשך שעה.

4. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. 

5. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומסירים מהאש. טעים במיוחד להגיש עם קוסקוס.