לחמעג'ון - לחמעג'ון או הדרך הכי שווה לנצל בשר טחון
לחמעג'ון (צילום: חיה ללונק)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 4 כוסות גדושות קמח, מנופה
  • 2 כפיות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים-חמימים
  • לבשר:
  • שמן זית
  • 500 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף שומן כבש)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • חופן צנוברים
  • 1/2 1 עגבניות, מגורדות בפומפייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כפית גדושה עריסה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט / ראס אל חנות
  • מעט צ'ילי גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנת לחמעג'ון:

אאא

1. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והשמרים. מוסיפים מעט מים חמים, מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס במשך 5 דקות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את שאר מרכיבי הבצק. מוסיפים את תערובת השמרים והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אך לא רך מדי.

3. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

4. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מסדרים אותם בתבנית, מכסים במגבת ועוברים להכנת הבשר.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל עד להשחמה. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים מחצית מכמות הצנוברים. מסירים מהאש ומניחים לבצל להצטנן.

6. בקערה גדולה, מערבבים היטב לעיסה אחידה את הבשר עם 1 כף שמן זית, התבלינים, השום הכתוש, העגבניות, העריסה, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות והבצל המטוגן. 

7. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק, מורחים על כל עיגול מעט שמן זית ומעט רסק עגבניות ועל הכל שכבה דקה מתערובת הבשר. מפזרים מעל מהצנוברים שלא טוגנו עם הבצל ומזלפים מעט שמן זית.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות, עד שתחתית הבצק משחימה והשוליים מזהיבים קלות. הבצק דק וכדי שיישאר עסיסי ורך, האפייה קצרה. מגישים חם או פושר עם הרבה טחינה וסלט רענן.