מה אוכלים היום?

מתכון למרק שעועית סמיך וטעים ב-10 דקות הכנה

מרק שעועית לבנה נהדר שיקשור לכם כתר של בשלנים ויפזר בבית ריח של בישול ביתי מנחם שיריץ את כולם למטבח. אממה? אף אחד לא יחשוד שעבדתם עליו בקושי 10 דקות (מתכונים, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת |
מרק שעועית סמיך וטעים. תכינו את הלחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם שעועית לבנה, מושרת לילה שלם
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • 1 כפית כמון
  • 3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום עד שהוא נעשה ריחני. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 4 דקות.

2. מוסיפים את השעועית לסיר, מערבבים ומטגנים קלות.

3. מכסים את תכולת הסיר במים ומגביהים לאש בינונית-גבוהה. מבשלים במשך שעה וחצי, עד שהמרק מסמיך. מדי פעם בודקים מה מצבו ומפקחים על גובה האש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר