אחרי החתימה עם חפץ

אלשיך: "עד מדינה - כלי חשוב נגד שחיתות"

כשהסכם עד מדינה שלישי נגד נתניהו ב"כיסו", עלה היום מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך, כשהוא מרוצה, לשאת נאום פומבי בו התייחס לראשונה ללהיט החדש של חוקרי המשטרה (בארץ)

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב רוני אלשיך, התייחס היום מול המצלמות לסוגיית חתימת הסכמי עד המדינה, יומיים לאחר שנחתם הסכם שכזה עם נר חפץ בתיקים 4000, 2000 ו-1000, נגד ראש הממשלה נתניהו.

בכנס שדרות לחברה במכללת ספיר, נאם אלשיך ואמר: "עדי המדינה הם אחד הכלים החשובים להרתעה, גם של ארגוני פשיעה וגם של שחיתות ציבורית".

"עד מדינה מספר את הסיפור. ככל שעדותו חזקה, יציבה, פתוחה וכמובן יש לה סיוע בראיות חיצוניות, זה מחזק מאוד את התיק", הסביר המפכ"ל.

לדבריו, "המבחן שלנו זה להוריד שחיתות. לא להראות שאנחנו מצליחים להרשיע מישהו, אלא להוריד שחיתות. אם מה שנעשה לא מוריד את השחיתות, אנחנו לא נותנים את השירות לחברה".

בנימין נתניהו וניר חפץ. ארכיון (צילום: Yossi Zamir/Flash 90)

מעבר לערך של בניית התיק, הערך של עד מדינה הוא גם ההרתעה - הדגיש אלשיך: "אמנם הוא תוצר לוואי, אבל תוצר הלוואי הזה מאוד חשוב, ראו למשל את ההישגים של משטרת ישראל בתחום ארגוני הפשיעה גם במגזר הערבי - שם האמינו שלא יהיה גיוס עד מדינה מהמגזר הערבי".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
שהעיד שקר נגד בניזרי.!!! דוחקים לפינה. אין דבר יותר טוב מיזה למשטרה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה סלע
7
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
6
תחשבו על זה הולכים לחקור פרשיית שוחד מכל מיני סוגים .. ואיך חוקרים נותנים שוחד .. ועוד את השוחד הכי גדול שיש .. לא כסף.. לא פרסומים בתקשורת... לא הטבות.. נותנים לך את החיים שלך את החירות שלך.. איזה דביל לא השתכנע לא להסכים לכזו הצעה. איזה אמינות יש לכזו עדות .. אפס אחד גדול............. אין הגיון י
משה
5
מנסים בכול דרך ובכול שיטה והפעלת לחץ ואיומים כלפי נחקר עד שהנחקר מתייאש ומסכים לתת עדות שקר והעיקר לברוח מתנאי המעצר לחופשי. עד מדינה שהוא עבריין לא מקבל את העונש הראוי לו ואף ימשיך לגרום נזק לציבור התמים בחסות המשטרה כשהחוק הוא חוקן.
משכיל
4
ואתה בתור אדם דתי אסור לך לתת יד לזה עד מדינה הוא עד אחד- "לא יקום עד אחד באיש" עד מדינה הוא עד שקר- משה סלע שהפלליל את הרב ביניזרי הודה שהכניסו לו לפה מה להגיד כדי להרשיע אדם חף מפשע.. עד מדינה הוא אדם מושחת שמוותרים לו על פשעיו כדי להפליל אדם אחר האם זה מוריד שחיתות? רק דרך התורה היא הדרך הישרה- ע
אלי
3
לעד מדינה שי תפקיד חשוב מבחינת המשטרה, הוא חוסך לה משאבים בחקירות ומציאת ראיות. במילים אחרות - עד מדינה עושה למשטרה את החיים קלים - ולאזרחים הוא נותן פושע שמסתובב חופשי בלי לשלם על מעשיו ומקבל הטבות על חשבונו.
עדי מדינה
2
אשמח לקבל מהמפכל מיהו השוטר הפנימי שלו ???? וא"כ הוא נורא התרשל בתפקידו מדוע למשרה מותר לדווח מחדרי החקירות בצורה כ"כ גלויה 3. למה יש 30 חוקרים על כל תיק כך שהחתימה הדגיטלית לא יהיה שקופה וברורה וכל חוקר יכול לזרוק על השני שהוא המדליף. 3 מה האובססיה לחקור כל הזמן אישי ציבור כי רק על זה יש התיחס
בנימין
1
הרב שלמה בניזרי ומשפחתו שנכנס על לא עוול בכפו
אלי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: